Πρόταση της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. για εξέλιξη μέσω προαγωγικών εξετάσεων - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

26.7.17

Πρόταση της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. για εξέλιξη μέσω προαγωγικών εξετάσεων

  • Μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων η ένταξη Αξιωματικών και Λιμενοφυλάκων στο Σώμα.
  • Εξέλιξη των Λ/Φ σε ΥΠΑΞ μέσω προαγωγικών εξετάσεων.
Δεδομένου ότι η πρόταση της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. για  προσλήψεις στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων και η ένταξή της στο νομοσχέδιο του Υ.Ν.Α.Ν.Π. αποτελεί μεγάλη επιτυχία και τεράστιο βήμα εξέλιξης για το Σώμα, καταθέτουμε τις θέσεις μας  τόσο για την ένταξη στις παραγωγικές σχολές όσο και για την εξέλιξη των στελεχών.
Πάνω σ’ αυτή τη βάση:
  • Κρίνεται επιτακτική η ριζική τροποποίηση του συστήματος κατάταξης δοκίμων στις παραγωγικές Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. (ΣΔΣΛΣ) και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων (ΣΔΛ/Φ).
  • Θεωρούμε επιβεβλημένη την ένταξης της Σχολής Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. (ΣΔΣΛΣ) στην ανώτατη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων (ΣΔΛ/Φ) στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συμπλήρωση τουλάχιστον τριών (03) ετών στο βαθμό του Λιμενοφύλακα, μέσω προαγωγικών εξετάσεων και με ταχύρρυθμη εκπαίδευση, να προάγονται στο βαθμό του Κελευστή Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Η εφαρμογή των ανωτέρω ρυθμίσεων είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει ένα ουσιαστικό  βήμα καθιέρωσης της αξιοκρατίας και επιπλέον ενίσχυσης της διαφάνειας στο σύστημα εισαγωγής στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και αναβάθμισης της αξίας του διπλώματος όσων αποφοιτούν από αυτές.
Επιπρόσθετα, η θεσμοθετημένη δυνατότητα σε αποφοίτους της Σχολής Λιμενοφυλάκων να προαχθούν στο βαθμό του Κελευστή Λ.Σ. μέσω προαγωγικών εξετάσεων, αποτελεί διαχρονικό αίτημα, και ουσιαστικό κίνητρο εξέλιξης του προσωπικού και διακριτής αξιολόγησης των προσόντων του.
Παράλληλα, το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. θα εναρμονισθεί με τα Όπλα και τα Σώματα Ασφαλείας στα οποία οι ιδιώτες υποψήφιοι δύνανται να εισάγονται μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων σε δύο μόνο βαθμίδες εκπαίδευσης.