Παρατηρήσεις ΠΟΕΠΛΣ σχετικά με την συγκρότηση ομάδας εργασίας για την ανακατανομή – εξορθολογισμό των οργανικών θέσεων του προσωπικού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

11.1.18

Παρατηρήσεις ΠΟΕΠΛΣ σχετικά με την συγκρότηση ομάδας εργασίας για την ανακατανομή – εξορθολογισμό των οργανικών θέσεων του προσωπικού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ

Πειραιάς,      10/01/2018
Αρ.Πρωτ: 02/2018
Κε Υπουργέ
Με αφορμή την έκδοση απόφασης σας σχετικά με την συγκρότηση ομάδας εργασίας για την ανακατανομή – εξορθολογισμό των οργανικών θέσεων του προσωπικού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ σε οργανικές μονάδες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θέλουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
  1. Η μνημονιακή απόφαση του Κυβερνητικού Συμβούλιου Μεταρρύθμισης για κάθετη μείωση των οργανικών θέσεων όλων των Υπηρεσιών του Δημόσιου συμπεριλαμβανομένων και των ΕΔ και ΣΑ είχε ως αποτέλεσμα την μείωση κατά 20% των οργανικών θέσεων του προσωπικού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ από 10.250 σε 8000.
  2. Η ανωτέρω απόφαση για να στηριχτεί εφευρέθηκε  η συνένωση δυνάμεων (Λιμενικός Καλλικράτης ) και η αναδιάταξη των επιχειρησιακών μέσων με υποτιθέμενο σκοπό την καλύτερη αποτελεσματικότητα τους σε αντιδιαστολή με τις υπηρεσιακές ανάγκες  εν μέσω έξαρσης του μεταναστευτικού.
  3. Η διαδικασία αυτή ολοκληρώθηκε με το Π.Δ 103/2014 για τον οργανισμό του Υ.Ν.Α και τις οργανικές συνθέσεις ,των Υπηρεσιών του ΥΝΑΝΠ (κανονισμός 79/2014) και των περιφερειακών Υπηρεσιών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ (κανονισμός 78/2014).
 Όλες οι παραπάνω ενέργειες αποδείχθηκαν , αναποτελεσματικές και επιζήμιες για την ποιότητα των παρεχόμενων Υπηρεσιών του ΥΝΑΝΠ και του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ και δυσβάσταχτες για την υπηρεσιακή κατάσταση των στελεχών του Σώματος, που καλούνται να ανακυκλώνονται, καλύπτοντας με τον τρόπο αυτό τα τεράστια κενά της πραγματικής οργανικής δύναμης και όχι αυτής που υπαγορεύτηκε από τις μνημονιακές  πολιτικές.
Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε θετική την πρωτοβουλία σας για συγκρότηση ομάδας εργασίας, η όποια όμως θα πρέπει να συμπεριλάβει στη μελέτη – εισήγηση της το σύνολο των ζητημάτων που προέκυψαν από την μείωση των οργανικών θέσεων.
Αυτονόητο θεωρούμε επίσης την συμμετοχή  των εκπροσώπων των εργαζομένων στην ανωτέρω επιτροπή, ώστε να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος με τα σημερινά οδυνηρά αποτελέσματα με θύματα τον οργανισμό και τα στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ .
Αυτά προφανώς αναγνωρίστηκαν από εσάς και σας οδήγησαν στην απόφαση για τη επανεξέταση του συγκεκριμένου ζητήματος.