Η Αλήθεια για τις οργανικές θέσεις και τον Λιμενικό Καλλικράτη με στοιχεία. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

3.4.17

Η Αλήθεια για τις οργανικές θέσεις και τον Λιμενικό Καλλικράτη με στοιχεία.

Απάντηση στην ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.

1.- Οι μειώσεις των οργανικών  θέσεων  ήταν δυστυχώς άλλη μια οριζόντια μνημονιακή υποχρέωση που είχε αναφορά σε όλο το Δημόσιο τομέα συμπεριλαμβανομένων των  Ενόπλων  Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.


2.- Σε όλο τον δημόσιο τομέα οι οργανικές θέσεις συρρικνώθηκαν και σε αρκετές περιπτώσεις και πολύ κάτω από τους υπηρετούντες υπαλλήλους .

3.- Στο Λιμενικό Σώμα, το Π.Σ και στην ΕΛ.ΑΣ ενώ τα αρχικά σχέδια προέβλεπαν μειώσεις ακόμη και από τον αριθμό των υπηρετούντων, αυτό τελικά αποφεύχθηκε ύστερα από αντιδράσεις των Ομοσπονδιών μας.  Για την ιστορία υπενθυμίζω ότι ο τότε αντιπρόεδρος Τσατσουλής και ‘’υποστηρικτής’’ μου διέρρεε ότι ετοιμάζονται απολύσεις.

4.- Όπως και στα μνημόνια έτσι και στην περίπτωση αυτή δεν υπήρξε καμία διαπραγμάτευση με κανέναν. Νομίζω οτι αυτό πλέον το γνωρίζουν οι πάντες. Αν όμως θεωρούν ότι έγινε αυτή τότε είχε θετικά αποτελέσματα αφού από 7.300 που ήταν αρχικά έγιναν 8.000.

5.- Από την αρχή μέχρι το τέλος διατυπώσαμε σαφέστατα τις αντιρρήσεις και παρατηρήσεις μας για το που θα οδηγηθούμε, πράγμα που μας δικαιώνει πλήρως σήμερα. Υπενθυμίζω εξάλλου ότι όσοι στη συνέχεια άσκησαν κριτική εκ του ασφαλούς, χωρίς καμία εξαίρεση, συμμετείχαν στις αποφάσεις καθήμενοι στο ίδιο τραπέζι, χωρίς την παραμικρή διαφοροποίηση. Σήμερα κατηγορούν και αφορίζουν όπως πάντα.

6.- Ο Λιμενικός Καλλικράτης εντάχθηκε ως συνέχεια των μειώσεων των οργανικών θέσεων από το κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης.


7.- Το μόνο που θα μπορούσαμε ίσως να βελτιώναμε ήταν οι οργανικές των Λιμενικών Αρχών, αλλά όταν το  ζήτησα σε Δ.Σ να κάνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στον τότε Αρχηγό το μπλοκ του κ Κυράνη, αρνήθηκε. Γιατί άραγε;


ΕΝΩ ΑΥΤΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΤΟΤΕ… ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΕΙΝΟΙ  ΤΙ ΕΠΡΑΞΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ…

Εδώ και δύο χρόνια που διοικούν  την ΠΟΕΠΛΣ τι έχουν κάνει γι αυτά τα θέματα; Κατά την γνώμη μας Ένα μεγάλο τίποτα. Όπως και για κάθε θέμα που απασχολεί τους συναδέλφους και το Σώμα. Το ίδιο ισχύει και για το ασφαλιστικό που δούλευαν τον κόσμο για ευνοϊκές διατάξεις καταταγέντων 90-95 που ποτέ δεν είδαμε, τα ίδια και χειρότερα σήμερα που καπηλεύονται ένα σχέδιο νόμου εδώ και 2 χρόνια, που δεν τους ανήκει, προβάλλοντας το ως αιτία να μην μιλάνε για τίποτε άλλο αφήνοντας σοβαρά προβλήματα χωρίς λύση και που δεν έχουμε ακούσει καν τις θέσεις τους γι αυτό (π.χ υποχρεωτική μετάθεση στην 8ετια, κύρωση πινάκων, γρ. εσωτερικών υποθέσεων κτλ).

 Το μόνο που έκαναν αυτά τα 2 χρόνια ήταν ένα σωρό άδικες, παράνομες και καταχρηστικές μεταθέσεις για τον Λιμενικό Καλλικράτη που αφόριζαν και καλώς, όμως γιατί δεν μας εξηγούν γιατί δεν αποχώρησαν και πολύ περισσότερο γιατί δεν εκδήλωσαν με κάποιο εμφανή τρόπο την διαφωνία τους. Δυστυχώς η ιστορία κύριοι της ηγετικής ομάδας της ΠΟΕΠΛΣ  αυτά τα έχει καταγράψει και σας έχει κατατάξει στους αρνητικούς πρωταγωνιστές!

 Όποιος επικαλείται οτιδήποτε άλλο από τα παραπάνω, απλά ψεύδεται ή καλύπτει σκοπιμότητες. Προς επικύρωση των παραπάνω σας παραθέτω αντίγραφα ανακοινώσεων, πρακτικών και αντίγραφο του κυβερνητικού συμβουλίου μεταρρύθμισης.    


Υ.Γ: Γιατί τα λέω τώρα; Αποφάσισα να μιλήσω τώρα, γιατί τώρα μου ζητήσατε να με ακούσετε.

                                                                                       Δριβάκος  Γιώργος

Πηγή :  http://mazi-enosi.blogspot.gr/