Αν ξηλώσεις αξιωματικούς για το Αγ. Ζώνη ΙΙ, θα αντιδράσουμε - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

27.10.17

Αν ξηλώσεις αξιωματικούς για το Αγ. Ζώνη ΙΙ, θα αντιδράσουμε

Συνδικαλιστές του Λιμενικού σε Κουρουμπλή.

Ευθεία προειδοποίηση στον υπουργό Ναυτιλίας Παν. Κουρουμπλή ότι θα αντιδράσουν εάν επιμείνει σε αντικαταστάσεις αξιωματικών του Λιμενικού, επιρρίπτοντάς τους ευθύνες για τους χειρισμούς στο ναυάγιο του Αγία Ζώνη ΙΙ, απευθύνουν οι συνδικαλιστές.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ) απαντώντας στην πρόθεση του Π. Κουρουπλή να «ξηλώσει» και να μεταθέσει στελέχη του Λιμενικού επιρρίπτοντας σε αυτούς ουσιαστικά τις ευθύνες για τα όσα συνέβησαν με το Δ/Ξ «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» τονίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν τον διασυρμό του Σώματος.
Το δήλωσαν μάλιστα και στον ίδιο κατά την συνάντηση που είχαν μαζί του, κατά την οποία του δήλωσαν ότι είναι «κάθετα αντίθετοι στην απόφασή του αυτή η οποία στοχοποιεί τους συναδέλφους μας, άνευ απτών στοιχείων, μετατρέποντάς τους σε εξιλαστήρια θύματα του περιστατικού της βύθισης του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» και της μεταφοράς πετρελαιοειδών».
«Στον κ. Υπουργό ξεκαθαρίσαμε ότι η τυχόν επιμονή του στην υλοποίηση της απόφασης αυτής θα μας αναγκάσει να προχωρήσουμε σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες, που οφείλουμε ως συνδικαλιστικό κίνημα έναντι των συναδέλφων μας, προκειμένου να την αποτρέψουμε» τονίζει η ΠΟΕΠΛΣ και εκφράζει την ελπίδα ότι «ο υπουργός θα επανεξετάσει την απόφασή του ώστε να μην αποτελέσουν οι συνάδελφοι την κολυμβήθρα του Σιλωάμ για κανέναν».
Σε ανακοίνωσή της επίσης η ΠΟΕΠΛΣ τονίζει ότι «με οδυνηρή έκπληξη διαβάσαμε σήμερα δημοσιεύματα του τύπου τα οποία φέρουν τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ Παναγιώτη να έχει δώσει εντολή στον Αρχηγό ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. για αντικαταστάσεις Αξιωματικών αλλά και ολόκληρου του προσωπικού του Β ́Λ/Τ Κ.Λ. ΠΕΙΡΑΙΑ, υποδεικνύοντας μάλιστα και τους αντικαταστάτες τους, για λανθασμένους χειρισμούς στην υπόθεση του ̈ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ ̈, αλλά και μη επαρκή χειρισμό σε υποθέσεις ελέγχου πλοίων και φορτώσεων πετρελαιοειδών».
Σημειώνει μάλιστα ότι η Ομοσπονδία «είναι κάθετα αντίθετη σε κάθε μορφή ανθρωποφαγίας για λόγους εντυπωσιασμού χωρίς να υπάρχουν επαρκή στοιχεία. Αντιθέτως, εάν τα στοιχεία είναι τέτοια που δικαιολογούν περαιτέρω ενέργειες, τότε αυτά πρέπει να δημοσιοποιηθούν, να παραδοθούν στην δικαιοσύνη και να καταλογισθούν οι ευθύνες, εάν υπάρχουν, σε όποιους ανήκουν. Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε, τον χωρίς στοιχεία, περαιτέρω διασυρμό του Σώματος και θα σταθούμε στο πλευρό των συναδέλφων μας».


Πηγή:  iefimerida.gr