Η φιλοξενία της α.ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας στο ΥΝΑΝΠ... - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.7.18

Η φιλοξενία της α.ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας στο ΥΝΑΝΠ...

Γέμισε το Ναυτιλίας μπρίκια…

Με μεγάλη περιέργεια αναμένουμε την εκδήλωση των αισθημάτων φιλοξενίας του Υπουργού Ναυτιλίας, όταν θα υποδεχθεί στο Υπουργείο την α.ε. του  Προέδρου της Δημοκρατίας.
Συνηθίζεται, ένας επίσημος καλεσμένος, εκτός από το επίσημο μέρος μιας εκδήλωσης, προ ή μετά το τελετουργικό να φιλοξενείται  στο γραφείου του Υπουργού, όπου παρατίθεται συνήθως καφές και κάποιο αναψυκτικό. 
Έλα  όμως, που εδώ και ένα μήνα σχεδόν όλα τα κυλικεία του Υπουργείου που λειτουργούσαν μέχρι τότε- εξαιτίας ενδο-λιμενικών αντιπαραθέσεων- με εντολή του ίδιου του Υπουργού σταμάτησαν να λειτουργούν, μέχρι να τακτοποιηθεί -ένα ήδη τακτοποιημένο θέμα-, με νέου τύπου γραφειοκρατικές διαδικασίες; 
Τι και αν έχει περάσει τόσος καιρός; 
Ο κ. Υπουργός που έδωσε εντολή να κλείσουν, δεν έχει πολύ χρόνο για να ασχοληθεί με το θέμα, ώστε το προσωπικό να μπορεί να πιεί έναν καφέ σε τιμές ανάλογες με αυτές, που ο « παχυλός μνημονιακός» μισθός του το επιτρέπει… 
Έτσι απλά  να σηκώσει ο κ. Υπουργός το τηλέφωνο και να μιλήσει με τον ομόλογό του Υπουργό Οικονομικών, για να επισπευσθούν οι διαδικασίες των χιλίων και βάλε.. επιτροπών, που παραπέμφθηκε το θέμα….
Γέμισε το Ναυτιλίας  μπρίκια…. 
Μην πάει το μυαλό σας σε πλοία Μπρίκια και Κορβέτες … για την τόνωσή του θαλάσσιου  τουρισμού… 
Όχι…. Με μπρίκια του καφέ και γκαζάκια υγραερίου… γέμισε..
Και εκείνα τα στελέχη που τους έλαχε … να κάνουν βάρδια; Βλέπετε, έκλεισε και  το εστιατόριο  που εξυπηρετούσε τις βάρδιες…. 
Ο ιστορικός του μέλλοντος θα μπορούσε να καταγράφει εν έτη 2018, σκηνές όπου κάθε μέρα  στο γραφείο που εκτελούνται οι βάρδιες να ξεδιπλώνονται τα σταυρωτά δεμένα «καρό» μαντήλια με το τυρί,  το ψωμί και το σαλάμι, που μες στην φτώχεια του κουβαλάει το κάθε στέλεχος από τος σπίτι του, για να ξεγελάσει την πείνα του μέχρι την άλλη μέρα, που θα τελειώσει η βάρδια του.
Πληροφορηθήκαμε, ότι έχει σταλεί στον κ. ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ Απόφαση του κ. Αρχηγού για… συνυπογραφή…
Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τα τυχόν μελλούμενα και τις πιθανές βλέψεις κάποιων… Όμως δεν έχουμε συναντήσει ποτέ στην διοικητική πρακτική,  τέτοιου είδους «παράταιρες»  κοινές Αποφάσεις που να δεσμεύουν την Δημόσια Διοίκηση…. 
Εκτός αν οι καθυστερήσεις αυτές γίνονται για άλλους λόγους… 
Μήπως π.χ  αποσκοπείται, στο να ωριμάσει στο μυαλό των στελεχών του Λ.Σ. η ιδέα, ότι ίσως  είναι καλύτερα, να παρέχει αυτές τις υπηρεσίες ένας καλός και «ημέτερος» ιδιώτης… Μπορεί… Με λίγο τσουχτερές τιμές και όλα γίνονται… Τόσα μνημόνια έγιναν… αυτό δεν μπορεί να γίνει; 
Μια απορία έχουμε για την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου: 
Θα ενημερώσει  την α.ε. του  Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι ο καφές και το νερό είναι από ντελίβερυ και ότι, αν πάντα τολμά, δεν μπόρεσε να λύσει, ούτε το πρόβλημα  της αγοράς από το προσωπικό ενός φθηνού καφέ και  σάντουϊτς;  
Δημήτρης Α. Σαιτάκης
Πηγή https://www.limenikanea.gr