Ομάδα κρούσης κατά των ναρκωτικών αποκτά το Λιμενικό - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

17.9.18

Ομάδα κρούσης κατά των ναρκωτικών αποκτά το Λιμενικό

Νέες προοπτικές στη μάχη κατά των ναρκωτικών που εισάγονται και διακινούνται στην Κρήτη διάθλασης δημιουργεί απόφαση του αρχηγείου του λιμενικού σώματος που υλοποιείται άμεσα για τη συγκρότηση περιφερειακής ομάδας δίωξης ναρκωτικών ή ομάδα κρούσης που θα αποτελέσει έναν ισχυρό συνδετικό κρίκο για τις δυνάμεις του λιμενικού και θα έχει πεδίο δράσης ολόκληρο το νησί έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό που αποτελούσε τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια συντονισμένης δράσης των επιμέρους υπηρεσιών του λιμενικού σώματος στην Κρήτη.

Όπως επισήμανε ο Λιμενάρχης Ηρακλείου Ευθύμης Δουβής: «Η ηγεσία του λιμενικού σώματος εκτιμώντας την αποδοτικότητα του γραφείου ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου αποφάσισε τη σύσταση περιφερειακής ομάδας δίωξης ναρκωτικών στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου η οποία θα έχει διευρυμένες αρμοδιότητες και ενδεχομένως και σε επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη νήσο και βέβαια δίνει νέα πνοή στην επιχειρησιακή δράση με αντικείμενο την πάταξη της διακίνησης ναρκωτικών».

Η υπηρεσία αναμένεται να στελεχωθεί με τα άτομα τα οποία συμπληρώνουν ήδη την εκπαίδευσή τους ενώ θα λειτουργεί παράλληλα με το γραφείο ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου όπου μέχρι τώρα υπήρχε γραφείο δίωξης ναρκωτικών το οποίο μάλιστα καταγράφει σημαντικότατες επιτυχίες που έχουν προκαλέσει την ικανοποίηση της ηγεσίας του λιμενικού σώματος. Και αυτό γιατί έχουν επιτευχθεί παρά τις εγγενείς αδυναμίες που υπάρχουν όπως η έλλειψη σκύλου ανιχνευτή, κενό που αναμένεται να καλυφθεί άμεσα.

Σύμφωνα με τον κ.Δουβή :«Έχει αποσπάσει την ικανοποίηση για την ευαρέσκειά από την ηγεσία του Λιμενικού σώματος. Δεν είναι τόσο οι μεγάλες ποσότητες που έχουν βρεθεί αέρα από τα στελέχη του μερικού σώματος είναι όμως η συστηματική δράση η ανίχνευση που έχει γίνει σε περίεργες μεθόδους που χρησιμοποιούνται κατά καιρούς από τα εμπλεκόμενα άτομα στη διακίνηση των ναρκωτικών και είναι και αυτό που πιστεύω οδήγησε και στην απόφαση σύστασης της Περιφερειακής ομάδας δίωξης ναρκωτικών».

Όπως προβλέπει απόφαση του αρχηγείου ή περιφερειακή ομάδα δίωξης ναρκωτικών όπως ισχύει και για τις αντίστοιχες δομές που υπάρχουν στον Πειραιά την Πάτρα και την Ηγουμενίτσα θα έχει τη δυνατότητα επιχειρήσεων σε όλη την Κρήτη με τη συμμετοχή και των τοπικών λιμενικών αρχών,  στόχο την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση πληροφοριών και την αποτελεσματικότερη δράση στον τομέα της καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών.

«Σίγουρα υπάρχει νέα δυναμική στο κομμάτι των ελέγχων για την διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών η οποία είναι μια στοχευμένη δράση στο λιμένα του Ηρακλείου» επισημαίνει ο κ.Δουβής.

Η σύσταση της περιφερειακής ομάδας δίωξης ναρκωτικών Κρήτης του λιμενικού αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου όποτε και θα ενισχυθεί με το διπλό προσωπικό που προβλέπεται.