Συνάντηση προεδρείου ΠΟΕΠΛΣ με Τομεάρχη Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου ΝΔ κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

15.11.18

Συνάντηση προεδρείου ΠΟΕΠΛΣ με Τομεάρχη Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου ΝΔ κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη

Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης πραγματοποίησε τη Τρίτη 13-11-2018 το προεδρείο της ΠΟΕΠΛΣ με τον Τομεάρχη Ναυτιλίας και Bουλευτή Λασιθίου Ν.Δ κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τα στελέχη ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, σύμφωνα με το πλαίσιο δράσης της Ομοσπονδίας, με  κυριότερα την επαναφορά των  οργανικών  θέσεων στα επίπεδα του ν. 4150/13, την αναμόρφωση του βαθμολογίου, την ακύρωση – τροποποίηση μιας σειράς διατάξεων  του ν.4504/17 σε ότι αφορά τις μεταθέσεις και το πειθαρχικό  δίκαιο, ώστε να ξεμπλοκαριστεί η διαδικασία για την έκδοση σχετικών Π.Δ.
Αναλυτικά καταθέσαμε σχετικό υπόμνημα.
Εξηγήσαμε και τεκμηριώσουμε τη θέση μας για κάθε ένα από αυτά, την αναγκαιότητα άμεσης υλοποίησης τους και το πως αυτά θα συμβάλλουν με θετικό πρόσημο στην βελτίωση των εργασιακών συνθηκών των στελεχών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του Σώματος.
Από την πλευρά του ο κ. Πλακιωτάκης  ανταποκρινόμενος άμεσα και αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων μαςμας ενημέρωσε ότι θα προβεί σε σχετικές ερωτήσεις στη βουλή για όλα τα παραπάνω θέματα αναμένοντας σχετικές απαντήσεις του υπουργείου και της κυβέρνησης. Επίσης μας δήλωσε ότι αυτά θα αποτελέσουν και θέσεις του κόμματος του, καθώς και ότι θα ανταποκριθούν θετικά σε περίπτωση νομοθετικών πρωτοβουλιών.
Η σημερινή συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, απέδειξε πραγματικά την πρόθεση και των δύο πλευρών για εποικοδομητικό διάλογο και συνεργασία, προς όφελος του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και των στελεχών του.
Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει τις επαφές της και με τους υπόλοιπους Πολιτικούς φορείς  το επόμενο διάστημα.