ΠΟΕΠΛΣ : Οι ένστολοι δεν εξαγοράζονται - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

9.11.18

ΠΟΕΠΛΣ : Οι ένστολοι δεν εξαγοράζονται

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής σήμερα 08-11-2018 του σχεδίου του Υπουργείου Εργασίας, κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,ψηφίσφηκε και υπ’ αρίθμ. 1796/141 τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών που ρυθμίζει, μεταξύ άλλων, την καταβολή εφάπαξ χρηματικών ποσών στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.
Η ανωτέρω ρύθμιση δεν ανταποκρίνεται ούτε κατ’ ελάχιστο στον τύπο και την ουσία των αποφάσεων του ΣτΕ αφού με παρελκυστική τακτική δεν επαναφέρει τους μισθούς μας στα επίπεδα προ της 01-08-2012 αλλά καταβάλει εφάπαξ αναδρομικές αποδοχές που αντιστοιχούν στη διαφορά μεταξύ των μηνιαίων αποδοχών που ίσχυαν προ της 01-08-2012 και αυτών που κατεβλήθησαν με τις διατάξεις του άρθρου 86 του ν. 4307/2014.
Επίσης παραμένει αμετάβλητη η προσωπική διαφορά του νέου μισθολογίου (άρθρο 155 του ν. 4472/2017).
Από τα παραπάνω εμφαίνεται ότι, οι μισθοί που καταβάλονται από 01-01-2017 στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου ειδικού μισθολογίου, θα συνεχίσουν να είναι αντισυνταγματικοί, αφού δεν συνυπολογίζουν και θα εξακολουθήσουν να το πράττουν και μετά την καταβολή των αναδρομικών τις αμετάκλητες αποφάσεις του ΣτΕ.
Καλούμε την κυβέρνηση, για άλλη μία φορά, να συμμορφωθεί πλήρως με τις αμετάκλητες αποφάσεις του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου και νε ξεκινήσει άμεσα τον διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τη διαμόρφωση ενός νέου μισθολογίου που θα είναι ανάλογο του κοινωνικού έργου και της προσφοράς των ένστολων σύμφωνο πάντα με τις Συνταγματικές και Ευρωπαϊκές Αρχές της αξιοπρεπούς διαβίωσης και της ειδικής μισθολογικής διαχείρισης των ενστόλων.
Η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσει τον αγώνα με κάθε πρόσφορο μέσο και μέχρι τελικής δικαίωσης, όσο η κυβέρνηση εμπαίζει τους ένστολους.
Δεν ξεχνάμε ότι στην πορεία αυτή δεν μας χαρίστηκε τίποτα.
Όλες οι μέχρι σήμερα επιτυχίες μας έγιναν με τις δικές μας δυνάμεις.
Ο αγώνας συνεχίζεται.