Πολεμική Αεροπορία: Παραδόθηκε το 20ό F-16 Viper - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

4.7.24

Πολεμική Αεροπορία: Παραδόθηκε το 20ό F-16 Viper


 Το 20ό αεροσκάφος F-16 που αναβαθμίστηκε στη διαμόρφωση «Viper» παραδόθηκε στην Πολεμική Αεροπορία από την Lockheed Martin και την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ).


«Η Lockheed Martin είναι περήφανη που συνεργάζεται με την ΕΑΒ για την αναβάθμιση των F-16 στην προηγμένη διαμόρφωση Viper ως μέρος των λύσεών μας, 21st Century Security®, για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία», δήλωσε ο OJ Sanchez, αντιπρόεδρος του Integrated Fighter Group της Lockheed Martin. «Αυτές οι αναβαθμίσεις διαθέτουν προηγμένες δυνατότητες που ενισχύουν το ρόλο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την διαλειτουργικότητά του, καθώς στις ειρηνευτικές και αποτρεπτικές επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη».


Αναβαθμίζονται 84 F-16 μέχρι το 2027Η Lockheed Martin, σε συνεργασία με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), αναβαθμίζει 84 αεροσκάφη F-16 στη διαμόρφωση Viper, με στόχο την ολοκλήρωσή του προγράμματος μέχρι το 2027.


Οι εργασίες για τα αεροσκάφη πραγματοποιούνται στην ΕΑΒ, με την καθοδήγηση των ομάδων της Lockheed Martin που βρίσκονται τόσο στους χώρους στην ΕΑΒ όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Με 16 ακόμα αεροσκάφη σε εξέλιξη προς αναβάθμιση σε διαμόρφωση Viper, επιπλέον αεροσκάφη αναμένεται να παραδοθούν κατά τη διάρκεια του έτους.


Σύμφωνα με τη Lockheed Martin, η συνεργασία ενισχύει τη διαλειτουργικότητα της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και περιλαμβάνει προηγμένες βελτιώσεις ασφάλειας και συστημάτων, όπως το ραντάρ APG-83 και το σύστημα αυτόματης αποφυγής σύγκρουσης εδάφους, ενώ η εταιρεία κάνει λόγο για πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε οικονομικά οφέλη στην ελληνική αμυντική βιομηχανία και την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία μέσω αυτής της μακροχρόνιας συνεργασίας.