Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τη μισή χώρα τη Δευτέρα 8/7 - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

8.7.24

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τη μισή χώρα τη Δευτέρα 8/7


 Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας υπάρχει για τη Δευτέρα (08/07), όπως αναφέρει η Πολιτική Προστασία.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στην κατηγορία κινδύνου 3 βρίσκονται πολλές περιοχές.


Αυτές είναι οι εξής:


Αττική, Βοιωτία, Κορινθία, Αργολίδα, Αιτωλοακαρνανία


Περιοχές Έβρου, Φθιώτιδας, Αχαΐας, Ηλείας


Εύβοια, Σκύρος, Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, νησιά βορειοανατολικού Αιγαίου και νησιά Ιονίου


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.


Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.


Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΠΗΓΗ