Συνάντηση ΠΟΛ με Βουλευτή ΝΔ Κεφαλληνίας & Ιθάκης - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

3.7.24

Συνάντηση ΠΟΛ με Βουλευτή ΝΔ Κεφαλληνίας & Ιθάκης


  Σε συνέχεια ενεργειών της  Ομοσπονδίας μας για την ανάδειξη των θεμάτων που απασχολούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που υπηρετούν στις Περιφερειακές-νησιωτικές Υπηρεσίες της πατρίδας μας, υπό την ιδιότητα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών και μέλος της Γραμματείας πλωτών μέσων ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ της ΠΟΛ ο Χατζηγεωργίου Νικόλαος συναντήθηκε την 01-07-2024 με το Βουλευτή Κεφαλληνίας και Ιθάκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Παναγή Καππάτο ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας.

 Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση, προώθηση και επίλυση θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι των υπηρεσιών  που εδρεύουν στο νομό Κεφαλληνίας.

 

·      Η αντιμετώπιση της υποστελέχωσης τόσο σε οργανική, όσο και σε πραγματική δύναμη διότι καθίσταται ιδιαιτέρως δύσκολο το έργο των συναδέλφων  ιδίως δε κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Η υποστελέχωση αυτή έχει επέλθει ως συνέπεια των ελάχιστων προσλήψεων στο Σώμα μας, κατάσταση η οποία σε συνδυασμό με τις παραιτήσεις αλλά και τις αιτήσεις συνταξιοδότησης των συναδέλφων μας (με τη συμπλήρωση του αναγκαίου χρόνου προϋπηρεσίας) εντείνει περαιτέρω το πρόβλημα. Επισημαίνεται το γεγονός ότι η υποστελέχωση των λιμενικών Υπηρεσιών του νησιού μας φτάνει στο 50% περίπου.

 

·      Την κατάσταση του κτιρίου που εδρεύει το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας (Αργοστόλι).

 

·      Η επανίδρυση του Λιμενικού Σταθμού Ληξουρίου.

 

·      Ο τρόπος ανεφοδιασμού καυσίμων για τις Υπηρεσίες του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας.

Η Ομοσπονδία μας για τα ως άνω θέματα πρότεινε:

·      Την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Αρχηγείου για την άμεση ενίσχυση του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας με προσωπικό.

 

·      Εκκίνηση των διαδικασιών προς εκπόνηση κτιριολογικής μελέτης αναφορικά με το κτίριο στέγασης των υπηρεσιών του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας με σκοπό την αποκατάσταση χρόνιων βλαβών του που έχουν προέλθει από την έλλειψη συντήρησης εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου.

 

·      Την επανίδρυση του Λιμενικού Σταθμού Ληξουρίου με το αναγκαίο προσωπικό προκειμένου ο εν λόγω Σταθμός να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες της περιοχής αυτής. Ταυτόχρονα δε θα αποφευχθούν οι αρρυθμίες που προκαλούνται στο Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας λόγω της ενίσχυσης σε προσωπικό που μετακινεί στο Λιμενικό Φυλάκιο Ληξουρίου.

 

·      Δημιουργία δεξαμενής καυσίμων στην έδρα του κεντρικού Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας έτσι ώστε τα χορηγούμενα καύσιμα από το Υπουργείο μας να δεξαμενίζονται στην Κεφαλονιά και όχι από εγκαταστάσεις άλλου φορέα που εδρεύουν στην Ανδραβίδα, αποφεύγοντας πλέον τις συνέπειες και το κόστος των μετακινήσεων μας για τον ανεφοδιασμό.

Στο τέλος της συνάντησής μας, παραδόθηκε σχετικό υπόμνημα με όλα τα ανωτέρω θέματα.

Θέλουμε να  ευχαριστήσουμε τον Κυβερνητικό βουλευτή του νησιού κ. Παναγή Καππάτο, για την άμεση ανταπόκρισή του στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας μας και την εποικοδομητική συνεργασία μας προσβλέποντας στην προώθηση και υλοποίηση των δίκαιων ως άνω αιτημάτων.Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.