Πύρινος εφιάλτης στις Αχαρνές: Κάηκαν εργοστάσια ξυλείας και πλαστικών - Τεράστιες οι υλικές ζημιές - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

10.7.24

Πύρινος εφιάλτης στις Αχαρνές: Κάηκαν εργοστάσια ξυλείας και πλαστικών - Τεράστιες οι υλικές ζημιές



Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση επί της λεωφόρου Καραμανλή στο δήμο Αχαρνών Αττικής, αργά το βράδυ της Τρίτης. Εγκαταστάσεις επιχειρήσεων έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές, ωστόσο τελική αποτίμηση θα γίνει όταν ολοκληρωθεί η κατάσβεση.

Ολονύχτιες ήταν οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες γύρω στις 23.00 σε χαμηλή βλάστηση κοντά στην Λεωφόρο Καραμανλή του δήμου Αχαρνών.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά σε όλο το μήκος του ρέματος της Χελιδονούς έχει σβήσει με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταφέρουν να την οριοθετήσουν μέσα σε 2,5 ώρες από την έναρξή της.

Οι προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων επικεντρώνονται στην κατάσβεση πυρκαγιάς σε επιχείρηση με χαρτικά στην οδό Τατοΐου καθώς και σε επιχείρηση με πλαστικά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η επιχείρηση με τα χαρτικά καίγεται ολοσχερώς ενώ η φωτιά στην επιχείρηση με τα πλαστικά έχει σχεδόν σβήσει.

Ειδικότερα, η φωτιά εκδηλώθηκε χθες περί τις 23.00 σε οικοπεδικούς χώρους ανάμεσα σε εργοστάσια στις Αχαρνές και λίγο μετά τη 01:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης η εικόνα της φωτιάς ήταν βελτιωμένη. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν μοιραστεί για να αντιμετωπίσουν διαφορετικά μέτωπα, με ορισμένες από αυτές να επιχειρούν να σβήσουν τη φωτιά και σε χαρτοβιομηχανία που έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής λίγο μετά τα μεσάνυχτα ενισχύθηκαν και σε 76 πυροσβέστες με 22 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου, ενώ στη 1 τα ξημερώματα οι δυνάμεις που επιχειρούσαν στο σημείο ήταν 88 πυροσβέστες με 24 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή των Αχαρνών, παραμένει σε ισχύ η εκτροπή των οχημάτων στην οδό Τατοΐου, από το ύψος της οδού Δεκελείας ως το ύψος της λεωφόρου Καραμανλή.

Στα υπόλοιπα σημεία διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία.


Κάηκαν εργοστάσια και αποθήκες

Η φωτιά μπήκε σε τουλάχιστον δύο εργοστάσια, ένα ξυλείας και ένα με πλαστικά, ενώ καίγονται και αποθήκες. Σύμφωνα με την πυροσβεστική ακούγονται συνέχεια εκρήξεις.

Δύο μηνύματα μέσω 112

Το πρώτο μήνυμα ενημέρωνε τους πολίτες για την πυρκαγιά ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.


Νέο μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής λίγο αργότερα, καλώντας όσους βρίσκονται κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του καπνού. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: "Πυρκαγιά σε εξέλιξη. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα . Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών".

Πηγή: TheTOC.gr

 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.