Ηλεκτρονικά στο gov.gr οι κλήσεις της Τροχαίας - Η διαφορά της Αθήνας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

5.7.24

Ηλεκτρονικά στο gov.gr οι κλήσεις της Τροχαίας - Η διαφορά της ΑθήναςΠαρελθόν αποτελούν πλέον οι χάρτινες κλήσεις και το γνωστό μπλοκάκι των τροχονόμων, καθώς από εδώ και πέρα οι κλήσεις στους παραβάτες του ΚΟΚ θα «κόβονται» ηλεκτρονικά και θα κοινοποιούνται απευθείας στο gov.gr.

«Εδώ και μερικές ημέρες έχει ξεκινήσει πιλοτικά και πλέον κανονικά η βεβαίωση των παραβάσεων με ηλεκτρονικό τρόπο. Το παλιό χάρτινο μπλοκάκι θα φύγει, όπως φαίνεται. Η διαδικασία είναι η ίδια. Παίρνουμε τα έγγραφα των πολιτών μέσω του κινητού που μας έχει χορηγήσει η Υπηρεσία εδώ και αρκετά χρόνια για να κοιτάμε ταυτότητες, πινακίδες και ασφάλεια», ανέφερε το πρωί της Τετάρτης (3/7) στο MEGA o επικεφαλής του κλιμακίου της Τροχαίας που διενεργούσε ελέγχους στο ύψος του Χίλτον.

«Βλέπουμε τον παραβάτη και τον σταματάμε. Αφού πάρουμε τα έγγραφα μπαίνουμε στην εφαρμογή του police online, στις κλήσεις Τροχαίας και ξεκινάει η διαδικασία», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι, σε αρχικό στάδιο, η κλήση θα βεβαιώνεται ηλεκτρονικά μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε όλη την Επικράτεια.


«Οι κλήσεις θα πληρώνονται με τον κωδικό RF»
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αρχιφύλακας Γούλτας σημείωσε ότι «οι κλήσεις θα πληρώνονται με τον κωδικό RF. Έτσι θα αποφεύγεται ο συγχρωτισμός στα ταμεία των ΕΛΤΑ και των δήμων. Σε έναν κύριο που βεβαιώσαμε κλήση για μη χρήση κράνους του ήρθε απευθείας σε SMS στο κινητό και στο mail του».