Δωρεά ενός περιπολικού σκάφους και τεσσάρων αυτοκινήτων τύπου SUV στη Λιμενική Αρχή Κορίνθου από το «Βαρδινογιάννειο Ίδρυμα» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

9.7.24

Δωρεά ενός περιπολικού σκάφους και τεσσάρων αυτοκινήτων τύπου SUV στη Λιμενική Αρχή Κορίνθου από το «Βαρδινογιάννειο Ίδρυμα»

 Απόφαση αποδοχής της πρότασης δωρεάς από το κοινωφελές ίδρυμα «Βαρδινογιάννειο Ίδρυμα» στη Λιμενική Αρχή Κορίνθου υπέγραψε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης.


Η δωρεά, η οποία ανέρχεται στο συνολικό ποσό των εξακοσίων είκοσι χιλιάδων ευρώ (#620.000,00 €#), θα ενισχύσει τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Λιμεναρχείου Κορίνθου και θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη αστυνόμευση της περιοχής αρμοδιότητάς του, όπου υφίσταται έντονη ναυτιλιακή δραστηριότητα και αναπτύσσεται πλήθος παράκτιων και τουριστικών δραστηριοτήτων.


Ειδικότερα, η δωρεά περιλαμβάνει :


ένα (01) περιπολικό σκάφος με μήκος γάστρας (LHULL) από έντεκα (11) έως δεκατρία (13) μέτρα, με fender κλειστής κυψελίδας και έσω – έξω πετρελαιομηχανές (diesel) ναυτικού τύπου, το οποίο θα φέρει σύγχρονο ναυτιλιακό και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και θα έχει μεταφορική ικανότητα δώδεκα (12) ατόμων. Η μέγιστη ταχύτητα του σκάφους θα πρέπει να είναι τουλάχιστον πενήντα (50) κόμβοι και η ακτίνα δράσης του τουλάχιστον 300 ναυτικά μίλια.

τέσσερα (04) αυτοκίνητα τύπου SUV με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς (4χ4), με κατάλληλο αστυνομικό (φωτεινή και ηχητική σήμανση) και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό.

Σημειώνεται ότι η σχετική Σύμβαση Δωρεάς υπεγράφη, από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Στυλιανίδη και την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του «Βαρδινογιάννειου Ιδρύματος» κ. Μαρία – Ελένη Θεοδωρουλάκη.


Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στους δωρητές και συγχαίρει τέτοιου είδους ιδιωτικές πρωτοβουλίες οι οποίες συμβάλλουν έμπρακτα στο πολυσχιδές έργο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και ειδικότερα στην ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του αλλά και στην βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της ικανότητας ανταπόκρισης και της άσκησης ελέγχου – αστυνόμευσης του χερσαίου και του θαλάσσιου χώρου των στελεχών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ..