Η Αλλαγή..στην Αλλαγή πορείας πιο επιτακτική από ποτέ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.6.17

Η Αλλαγή..στην Αλλαγή πορείας πιο επιτακτική από ποτέ

Ενόσω κάποιοι βάπτισαν την Αλλαγή πορείας ως μια κίνηση με σκοπό την αναβάθμιση του συνδικαλιστικού μας φορέα της  Ομοσπονδίας (ΠΟΕΠΛΣ)  σαν βασικό ρυθμιστή σε θέματα που αφορούν άμεσα και έμμεσα τους συναδέλφους : ασφαλιστικό – νομοθετικό πλαίσιο μεταθέσεων – αποκατάσταση οργανικών θέσεων του οργανισμού – συνθήκες εργασίας κ.αστη πράξη όμως αποδείχτηκε το ακριβώς αντίθετο  αφού   η «Αλλαγή Πορείας » αφενός    συρρικνώθηκε αριθμητικά  και  αφετέρου  κινήθηκε σε αντιδιαστολή σε αυτά που εξήγγειλε.
Δυο χρόνια μετά και είμαστε σαν κλάδος σε χειρότερο σημείο από αυτό που ήμασταν προ διετίας .

Αυτό που αποκόμισα εγώ σαν νέος συνάδελφος που ανακατεύτηκε με το συνδικαλισμό  από  αυτή την ηγετική ομάδα της ΠΟΕΠΛΣ ήταν ΜΙΣΟΣ και διαχωριστικές γραμμές μεταξύ συναδέλφων, είτε αυτό  αφορούσε τη σχολή προέλευσης είτε αφορούσε τα χρόνια υπηρεσίας, πράγμα που δεν  κρύβω με προβλημάτισε αρνητικά.
Με προβλημάτισε αρνητικά γιατί εμείς σαν Ένωση και ευτυχώς αποδείξαμε ότι λειτουργούμε με το σκεπτικό της πρόσθεσης και του πολλαπλασιασμού των συναδέλφων και όχι της αφαίρεσης και της διαίρεσης γιατί κάνεις δεν περισσεύει.

Αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι :
Η δημιουργία μυστικών ομάδων με στόχο να προσηλυτίσουνφανατίσουν  αλλά και πολλές φορές να στρεβλώσουν την αλήθεια, το οποίο  πρέπει να λάβει πλέον ένα τέλος.

Με τέτοια απαξίωση και εσωτερική αναταραχή, οι συνάδελφοι μας έχουν γυρίσει τη πλάτη και ευθύνη πλέον ανήκει σε Όλους μας..
Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει και το μικρόβιο της διχόνοιας και του φανατισμού έχει εμποτιστεί για τα καλά μέσα  στην Ομοσπονδία ! Όλοι εσείς που έχετε χρόνια και εμπειρία μέσα στην Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ  έπρεπε να  είχατε βρει λύση από Χτες...
Όσο για τα φαντάσματα που βλέπουν ορισμένοι ότι το Σχέδιο Νόμου κάποιοι παλεύουν να μη ψηφιστεί είναι μια φτηνή δικαιολογία..

Πραγματικά η εντύπωση που εκλαμβάνω σε συνδυασμό με τις δημοσιεύσεις και άλλων συναδέλφων –συνδικαλιστών είναι  ότι η Ομοσπονδία δεν ανταποκρίνεται στοιχειωδώς  στην ανάγκη εκπροσώπησης 6000 οικογενειών .

Δεν θα ξεχάσω στο   Γενικό Συμβούλιο τον Ιανουάριο του 2017 , όπου μας παρουσιάστηκε προς συζήτηση το Σχέδιο Νόμου χωρίς καν να έχει δοθεί στους Εκπροσώπους των Ενώσεων, αυτού κάθε αυτού το Σχέδιο αυτό...
Εκεί που ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας είπε ότι δεν έχει πρόταση για το μισθολόγιο ενώ αργότερα θεώρησε δεδομένο το αρνητικό πρόσημο αυτού. Επίσης δεν θα ξεχάσω το Συνέδριο της ΠΟΕΠΛΣ που είναι και το πρώτο μου, τη ντροπή που ένιωσα με τους προπηλακισμούς που παρακολούθησα. Εσείς κύριοι του Προεδρείου της ΠΟΕΠΛΣ είστε υπερήφανοι για αυτά που διαδραματίστηκαν;

Αλλά και σαν Ένωση διαπιστώνω προβλήματα συνεργασίας με την Ομοσπονδία με υπαιτιότητας της παραθέτοντας σας τα κάτωθι :

Α)Τους τελευταίους δυο μήνες δεν έχουνε μπει στο Ταμείο της Ένωσης Κυκλάδων οι μηνιαίες εισφορές των Μελών, γιατί;;
Β)Η Ομοσπονδία δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά να συνεισφέρει για τις Δωροεπιταγές των Ανηλίκων τέκνων της Ένωσης Κυκλάδων ενώ της ζητήθηκε εγγράφως, ενώ σε άλλες Ενώσεις δήλωσε παρών, γιατί;
Η Ομοσπονδία οφείλει να θωρακίζει τους συναδέλφους και να μην είναι προέκταση της διοίκησης με την ανοχή της,  σήμερα   πριν τις πραγματοποίηση των τακτικών μεταθέσεων του έτους 2017  εκκρεμεί η πληρωμή των οδοιπορικών των τοποθετήσεων-μεταθέσεων του έτους 2016.
Επειδή στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα  ελπίζω να οδηγηθούμε άμεσα σε ένα πολιτισμένο συνέδριο να ακουστούν τα προβλήματα να μπουν οι στόχοι της Ομοσπονδίας  από τους συνέδρους  και  δημοκρατικά από εκλογές να προκύψει ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.


Άρθρο του Αντιπροέδρου ΕΠΛΣ Κυκλάδων & Αντιπροσώπου Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ
ΙΩΑΝΝΙΔΗ Κωνσταντίνου