Ανασχηματισμός: Το διαζύγιο, το πρόσωπο έκπληξη και τα τρία υπουργεία που μπορεί να γίνουν… πέντε! - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

28.2.18

Ανασχηματισμός: Το διαζύγιο, το πρόσωπο έκπληξη και τα τρία υπουργεία που μπορεί να γίνουν… πέντε!

Πάντα ένας ανασχηματισμός, μέχρι να γίνει, είναι η χαρά του ράφτη και του δημοσιογράφου. Ο ράφτης παίρνει παραγγελιές για κοστούμια (πολλά μένουν αχρείαστα στο τέλος) και ο δημοσιογράφος έχει να… γράφει. Απ’ τον Σεπτέμβρη ο Ανασχηματισμός όλο και έρχεται, αλλά πλέον θεωρείται δεδομένος. Ως την ύστατη στιγμή όμως φαίνεται ότι στο Μαξίμου θα συνεχίζεται το… μπιλιάρδο, αφού οι πληροφορίες ( είπαμε είναι η χαρά του δημοσιογράφου) λένε πως τελικά δεν είναι μόνο τρία (λόγω των εξελίξεων) τα υπουργεία που βρίσκονται στο επίκεντρο των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά πέντε.
Ας τα πάρουμε απ’ την αρχή. Στο υπουργείο Οικονομίας που αφήνει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, λέγεται ότι ο ράφτης πήρε ήδη παραγγελία από τον Αλέξη Χαρίτση. Εδώ μπαίνει στη μέση ο δημοσιογράφος (που έχει άλλη πληροφορία) και λέει ότι μάλλον το χαρτί του Α. Χαρίτση ο Πρωθυπουργός δεν θέλει να το… κάψει, πριν μπει στην τελευταία ευθεία για τις εκλογές και έτσι λέγεται ότι στην καρέκλα του Παπαδημητρίου θα κάτσει άλλο πρόσωπο, μάλιστα πρόσωπο έκπληξη, το οποίο καθώς θα είναι έκπληξη δεν θα προλάβει να πάει στον ράφτη, αλλά σε… ετοιματζίδικο, αφού το τηλεφώνημα θα έρθει λίγο πριν τον ανασχηματισμό…
Κάποιοι λένε μάλιστα ότι πρόκειται για πρόσωπο με μεγάλη εμπειρία και έτσι μπορεί να έχει και το κοστούμι έτοιμο, από παλιότερο ανασχηματισμό…
Ας πάμε στο άλλο υπουργείο, αυτό που άφησε η Ράνια Αντωνοπούλου. Εδώ ο ράφτης γίνεται… μοδίστρα, καθώς πολλοί βλέπουν ως αντικαταστάτριά της μια άλλη κυρία, τη σημερινή διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη που γνωρίζει και το θέμα της Εργασίας.
Το τρίτο υπουργείο που… χήρεψε, αυτό του Παιδείας φάνηκε ότι δεν φόρεσε και… πλερέζα και έτσι μάλλον η αντικατάσταση του Κ. Ζουράρι θα παίξει ρόλο στις ισορροπίες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εάν ο Πρωθυπουργός αποφασίσει να διατηρήσει τις αναλογίες τότε μάλλον θα χτυπήσει το τηλέφωνο του Θανάση Παπαχριστόπουλου που είναι και ο μόνος των Ανεξάρτητων Ελλήνων χωρίς καρέκλα σε υπουργείο ή στη Βουλή…
Από ‘κει και ύστερα έρχεται η ώρα για το προαναγγελθέν συναινετικό διαζύγιο με τον Γιάννη Μουζάλα. Στην περίπτωση αυτή μάλλον το υπουργείο δεν θα μείνει χωρίς… Γιάννη, αφού παίζει έντονα το όνομα του Γιάννη Μπαλάφα, καθώς κάποιοι λένε στους δημοσιογράφους πως μια πιθανή μετακίνηση του Δημήτρη Βίτσα από το υπουργείο Άμυνας θα άφηνε το Πεντάγωνο χωρίς… ΣΥΡΙΖΑ.
Μιας και πιάσαμε το Πεντάγωνο, μην το αφήσουμε… Το Άμυνας λένε κάποιοι άλλοι στους δημοσιογράφους μπορεί να αποτελέσει την έκπληξη του Ανασχηματισμού καθώς στην περίπτωση που όπως ακούγεται πάμε σε συμφωνία με τα Σκόπια θα είναι πολύ δύσκολη η θέση του Πάνου Καμμένου εκεί στα μέσα Ιουλίου να βάλει την υπογραφή του στο ΝΑΤΟ για να μπουν οι γείτονες με όνομα που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία.
Έτσι (εδώ ο ράφτης δεν έχει εμπλοκή, χαίρεται μόνο ο δημοσιογράφος) φαίνεται ότι θα υπάρξει… τράμπα και πιθανή καραμπόλα. Η τράμπα έχει να κάνει με τους κυρίους Τόσκα και Καμμένο που μπορεί να αλλάξουν θέσεις και η καραμπόλα με τον Δ. Βίτσα, ο οποίος αφού πλέον το Άμυνας θα έχει υπουργό από τον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορεί να πάει στο Μεταναστευτικής Πολιτικής στη θέση του Μουζάλα…
Η χαρά του δημοσιογράφου συνεχίζεται με την περίπτωση του υπουργείου Πολιτισμού. Σε αυτή την περίπτωση ο ράφτης έχει και πάλι… κεσάτια, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της τελευταίας στιγμής που θέλουν τη Λυδία Κονιόρδου να τα έχει βρει με το Μαξίμου και να μένει στη θέση της. Αν πάλι ο δημοσιογράφος διαψευστεί και ο ράφτης μάλλον δεν έχει να περιμένει παραγγελία, αφού ο φερόμενος ως αντικαταστάτης της, Νίκος Φίλης, έχει έτοιμο το κοστούμι από τον προηγούμενο Ανασχηματισμό.
Αυτοί που δεν έχουν να περιμένουν τίποτε πάντως είναι οι εμπλεκόμενοι με την επιτροπή για τη novartis, οι οποίοι ως μέλη της αποκλείονται από το Υπουργικό Συμβούλιο και κάπως έτσι ο ράφτης χάνει δέκα πελάτες.

Πηγη newsit