Α/ΓΕΕΘΑ: Επιθεώρηση του Στρατηγού Φλώρου στο εμβληματικό «Μεγάλο Πεύκο» [pics] - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.11.20

Α/ΓΕΕΘΑ: Επιθεώρηση του Στρατηγού Φλώρου στο εμβληματικό «Μεγάλο Πεύκο» [pics]


 Ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφθηκε το στρατόπεδο Ειδικών Δυνάμεων «Υποστράτηγος Καλλίνσκη» στη Νέα Πέραμο Αττικής, όπου και επιθεώρησε την πρόοδο των εργασιών σε κύριες υποδομές υποστήριξης των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων.

«Ικανοποιημένος από την συντελούμενη συνεχή πρόοδο σε εργασίες και σχεδιασμούς για το μέλλον» δήλωσε ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, μετά την επίσκεψή του στο «σπίτι» των Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση Τύπου του ΓΕΕΘΑ

Την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020 ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφθηκε το Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ» στη Νέα Πέραμο Αττικής, προκειμένου να επιθεωρήσει την πρόοδο των εργασιών που αφορούν στην υποστήριξη των Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων, που εδρεύουν σε αυτό, ενώ ενημερώθηκε και για την διεξαγωγή της εκπαίδευσης προσωπικού των Ειδικών Δυνάμεων στην παροχή Πρώτων Βοηθειών στο Πεδίο της Μάχης.

Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, είναι η κατασκευή καινούργιων κτιρίων για αποθήκευση υλικών, η συντήρηση και η μετασκευή υφιστάμενων κτηρίων σε θαλάμους, αποθήκες και κτήρια Υπομονάδων, η κατασκευή υποστέγου για τα οχήματα μάχης και τα σκάφη ειδικών επιχειρήσεων, η διαμόρφωση του χώρου ελλιμενισμού σκαφών καθώς και η γενικότερη διευθέτηση χώρων.

Ο στόχος των εργασιών, είναι η βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης του προσωπικού, η εξυπηρέτηση των λειτουργικών και επιχειρησιακών αναγκών των Μονάδων που εδρεύουν στο Στρατόπεδο, καθώς και η δημιουργία υποδομών για ελλιμενισμό, αποθήκευση και συντήρηση υφιστάμενων αλλά και νέων πλωτών μέσων και καταδυτικού υλικού.

Επιπρόσθετα και αναφορικά με τις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις, ολοκληρώνονται οι εργασίες αναβάθμισης του κολυμβητηρίου μάχης με την κατασκευή σκέπαστρου που θα επιτρέπει τη χρήση του σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς και βελτίωσης λειτουργίας του γυμναστηρίου, τα οποία εξυπηρετούν το προσωπικό των Μονάδων του Στρατοπέδου και ξένων αποστολών.

Η ολοκλήρωση των εν λόγω εργασιών μεταξύ άλλων θα συμβάλλει στην προβολή της χώρας μέσω της πληθώρας των συνεκπαιδεύσεων που διεξάγονται σε ετήσια βάση μεταξύ ελληνικών και ξένων Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) και αναμένεται να αποτελέσουν ισχυρό πόλο έλξης, που θα συγκεντρώσει σε περιφερειακό επίπεδο τις ΔΕΕ των γειτονικών χωρών, για παροχή τεχνογνωσίας και σχετικής εξειδίκευσης.

Οι ανωτέρω εργασίες εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων που βρίσκεται σε τελικό στάδιο υλοποίησης σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Δείτε φωτογραφίες:

Α/ΓΕΕΘΑ Α/ΓΕΕΘΑ Α/ΓΕΕΘΑ Α/ΓΕΕΘΑ Α/ΓΕΕΘΑ Α/ΓΕΕΘΑ Α/ΓΕΕΘΑhttps://www.onalert.gr/