Μεταθέσεις Λιμενικού 2024: Τι «σερβίρει» ο Αρχηγός στον υπουργό - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

3.7.24

Μεταθέσεις Λιμενικού 2024: Τι «σερβίρει» ο Αρχηγός στον υπουργό


 Μεταθέσεις Λιμενικού 2024: Τι «σερβίρει» ο Αρχηγός στον υπουργό και τον εκθέτει – Επιλεκτικές μεταθέσεις σε αρεστούς, αυτοπροτείνεται για παραμονή 4ο χρόνο

Εκτεθειμένος ο Υπουργός Ναυτιλίας από τις ενέργειες του Αρχηγού για τις μεταθέσεις – Έντονες διαμαρτυρίες των Συνδικαλιστών – Ο Αρχηγός του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ εισηγείται την παραμονή του για 4ο χρόνο .


Ιδιαίτερα θερμό αναμένεται το καλοκαίρι για το Λιμενικό Σώμα. Όχι φυσικά από τον φόρτο εργασίας , αλλά επειδή για ακόμη μία χρονιά δεν πρόκειται να γίνουν οι τακτικές μεταθέσεις.


Από το 2020 το Λιμενικό Σώμα κυριολεκτικά σέρνεται από τη γάγγραινα των μεταθέσεων αφού το προεδρικό διάταγμα που ρυθμίζει το νομικό πλαίσιο με πάνω από 10 τροποποιήσεις οδηγεί κάθε χρόνο τα υπηρεσιακά συμβούλια σε αδιέξοδο .


Οι Λιμενικοί που υπηρετούν στα νησιά παραμένουν εγκλωβισμένοι για σχεδόν δέκα χρόνια εκεί αφού από ότι φαίνεται πλέον είναι πολιτική βούληση το νομοθετικό πλαίσιο να μην αλλάξει .


Η Π.Ο.Λ. από την πρώτη ημέρα θέσπισής του ΠΔ έχει έρθει σε οξεία αντιπαράθεση με τον Αρχηγό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχο ΛΣ Αλεξανδράκη Γεώργιο για το ζήτημα των μεταθέσεων αφού ο εκάστοτε Αρχηγός είναι αυτός που εισηγείται τον τρόπο και τη διαδικασία που θα θεσπιστεί ώστε να αποτυπωθεί σε ΠΔ.


Από ό,τι φαίνεται οι συνδικαλιστές της Π.Ο.Λ είχαν απόλυτο δίκαιο αφού τα τελευταία χρόνια η διαδικασία των μεταθέσεων καταλήγει σε πλήρη αποτυχία .


Αφού προσέφυγαν στο ΣτΕ , αφού σε κάθε νομοσχέδιο του ΥΝΑΝΠ δήλωναν την αντίθεσή τους στις διατάξεις που αφορούσαν στις μεταθέσεις, το Πάσχα του 2022 κατά τη διαδικασία ψήφισης νόμου του ΥΝΑΝΠ με την παρουσία του Προέδρου της Κυράνη Κώστα δήλωσαν την αντίθεσή τους στη διάταξη που έδινε στον εκάστοτε Υπουργό τη δυνατότητα να διαμορφώνει όταν δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα χρήματα μετά από πρόταση του Αρχηγού, ένα νέο καθεστώς μεταθέσεων διαφορετικό κάθε φορά .


Η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση προκάλεσε τεράστια προβλήματα στον τότε Υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιώτάκη ο οποίος βρέθηκε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση αφού εξανεμίστηκαν και οι τελευταίες ελπίδες για δίκαιες μεταθέσεις .


Με εισήγηση του Αρχηγού του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχου ΛΣ Αλεξανδράκη Γεώργιου τον Σεπτέμβριο του 2023 υπεγράφη Υπουργική Απόφαση που «έκαψε» και τον νέο τότε ΥΝΑΝΠ  Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη αφού μέσω αυτής μετατέθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία του ΛΣ, ασθενείς Λιμενικοί, στελέχη που είχαν χάσει τέκνα και συζύγους, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι αλλά και Λιμενικοί που υπηρετούσαν σε νησιά για πολλά έτη οι οποίοι μετατέθηκαν σε άλλα νησιά!


Φέτος η πρόταση του Αρχηγού Αλεξανδράκη είχε διαφορετικό μενού όπως λένε οι συνδικαλιστές του Λιμενικού. Για πρώτη φορά γίνεται επιλογή των στελεχών που θα μετατεθούν με τόση ακρίβεια.  Δεν αναφερόμαστε σε αυτούς που έχουν τα περισσότερα μόρια αλλά σε στελέχη που έχουν λίγα χρόνια υπηρεσίας.


Είναι βέβαιο πως ο νέος ΥΝΑΝΠ κ. Στυλιανίδης, ο οποίος είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις προσεγγίσεις του με τα θέματα που αφορούν στο προσωπικό του ΛΣ, δεν περίμενε πως θα αντιμετώπιζε τόσες σφοδρές αντιδράσεις από τα στελέχη, αφού είχε επαναπαυτεί στην εμπειρία του Αρχηγού ο οποίος υποτίθεται πως γνωρίζει τις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος.


Αυτή τη φορά πέραν της δριμείας κρητικής που άσκησε η Π.Ο.Λ. στην εισήγηση του Αρχηγού του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχου ΛΣ Αλεξανδράκη Γεώργιου η έτερη ομοσπονδία ΠΟΕΠΛΣ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση για τους εμπνευστές της Υπουργικής Απόφασης που υπογράφει ο ΥΝΑΝΠ κ. Στυλιανίδης η οποία «τιμωρεί» τα στελέχη που έχουν περισσότερα μόρια.


Ουδείς μπορεί να κατανοήσει τον λόγο που προτάθηκε από τον Αρχηγό αυτή η προκλητική επιλογή ώστε να μετατεθούν στελέχη με λιγότερα μόρια ενώ τίθεται ζήτημα αν αυτό το γνώριζε και ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Στυλιανίδης .


Πολλοί είναι αυτοί που αναφέρουν πως η παρούσα Κυβέρνηση έχει επενδύσει στις αποσπάσεις των στελεχών και όχι στις μεταθέσεις καθώς με τις αποσπάσεις επιλέγονται αυτοί που θέλει ο κάθε Αρχηγός ή ο Υπουργός ενώ με τη διαδικασία των τακτικών μεταθέσεων θα επιλεγούν αυτοί που έχουν τον υψηλότερο αριθμό μορίων.


Τα τελευταία χρόνια επί Κυβέρνησης ΝΔ βλέπουμε Υπουργούς και Υφυπουργούς να αντικαθιστούν ο ένας τον άλλον με το ζήτημα των μεταθέσεων να αποτελεί δυσεπίλυτο γρίφο.


Πλακιωτάκης, Κλιάρης ως υπηρεσιακός, Βαρβιτσιώτης, Στυλιανίδης οι Υπουργοί, Κατσαφάδος, Παππάς και πριν λίγες μέρες ο κ. Γκίκας συμπληρώνει τη σειρά των Υφυπουργών .


Απέναντι σε αυτούς και παρά τις οδυνηρές προεκτάσεις με τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, την υπόθεση με τα ναρκωτικά που ενεπλάκησαν βαθμοφόροι στο Κεντρικό Λιμεναρχείο , το ναυάγιο στη Πύλο ο μόνος που παραμείνει αλώβητος είναι ο Αρχηγός του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχος ΛΣ Αλεξανδράκης Γεώργιος .


Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως ο Αρχηγός που διανύει τον 3ο χρόνο θητείας έχει έτοιμο το ΠΔ που αυτοπροτείνει την παραμονή του στο τιμόνι του Αρχηγείου και για 4ο χρόνο καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ παραμονής στη θέση του Αρχηγού.


Πέραν του ΥΝΑΝΠ κ. Στυλιανίδη Χρήστου σημαντικός είναι ο ρόλος που αναμένεται να διαδραματίσει ο νέος Υφυπουργός Στέφανος Γκίκας καθώς ως Ναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού γνωρίζει πολύ καλά τη στρατιωτική νοοτροπία και μπορεί να επιβάλει με την εμπειρία του τις δημοκρατικές απόψεις του υπέρ των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.


Η δική μας άποψη βέβαια είναι πως τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος έχουν πολλά προβλήματα και ίσως η πολιτική ηγεσία θα πρέπει να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο προκειμένου να ξεπεραστούν.

Μεταθέσεις Λιμενικού 2024: Τι «σερβίρει» ο Αρχηγός στον υπουργό - Λιμενικά Νέα - limenikanea.gr

Πηγή: armyvoice.gr

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.