Ποια είναι η 30χρονη πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας που εγκατέλειψε το Mirage 2000-5 στην Τανάγρα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

2.7.24

Ποια είναι η 30χρονη πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας που εγκατέλειψε το Mirage 2000-5 στην ΤανάγραΟ αντιπτέραρχος ε.α., Κωνσταντίνας Ιατρίδης, υποστήριξε ότι «η συγκεκριμένη πιλότος έκανε πολλές εικονικές καταρρίψεις και έγινε ο φόβος και ο τρόμος, όπως είπαν οι ίδιοι οι Τούρκοι»
Τραγωδία παραλίγο να σημειωθεί το μεσημέρι της Δευτέρας στην 114 Πτέρυγα Μάχης της αεροπορικής βάσης της Τανάγρας, όταν πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το μαχητικό αεροσκάφος, στο οποίο βρισκόταν.

Το περιστατικό με το αεροσκάφος σημειώθηκε μετά την προσγείωση από εκπαιδευτική πτήση. Όπως υπογραμμίζει το ΓΕΑ, η πιλότος του αεροσκάφους μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για προληπτικούς λόγους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνάδελφοι της έσπευσαν να την βοηθήσουν αμέσως μετά την εγκατάλειψη του αεροσκάφους, ενώ οι τεχνικοί της βάσης θα εξετάσουν τι συνέβη.

Η ψυχραιμία της ιπτάμενης όταν δεν λειτούργησε το σύστημα πέδησης

Χάρη στις ψύχραιμες κινήσεις της, αλλά και την σωστή εκπαίδευσή της η πιλότος της 114 Πτέρυγας Μάχης κατάφερε να αποφύγει τα χειρότερα, όταν δεν λειτούργησε το σύστημα πέδησης του αεροσκάφους Mirage 2000-5 μετά από την εκπαιδευτική πτήση πάνω από το Αιγαίο. Η συγκεκριμένη πιλότος έχει συμμετάσχει πολλές φορές σε αερομαχίες.


Ο αντιπτέραρχος ε.α., Κωνσταντίνας Ιατρίδης, μίλησε στην εκπομπή Live News, περιγράφοντας το τι μπορεί να συνέβη στο αεροσκάφος. «Κατά τη διάρκεια τη προσγείωσης πατώντας τα φρένα, φαίνεται πως κάποιο φρένο είχε κολλήσει. Και έκανε την προβλεπόμενη διαδικασία, η συγκεκριμένη πιλότος, να εγκαταλείψει. Όταν βγαίνεις εκτός διαδρόμου, είναι πιθανόν πάει φωτιά το αεροσκάφος. Η συγκεκριμένη πιλότος έκανε πολλές εικονικές καταρρίψεις και έγινε ο φόβος και ο τρόμος, όπως είπαν οι ίδιοι οι Τούρκοι. Επίσης, συμμετείχε σε μία διεθνή άσκηση στα Αραβικά Εμιράτα και απέσπασε πολλά συγχαρητήρια και του εντυπωσίασε με τη μαχητικότητά της».


Μικρές ζημιές στο αεροσκάφος Mirage 2000-5

Όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, το αεροσκάφος Mirage 2000-5 -που εγκαταλείφθηκε επιτυχώς από το χειριστή του, κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης, στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην αεροπορική βάση Τανάγρας- βρίσκεται εκτός διαδρόμου προσγείωσης, δεν υπέστη οποιαδήποτε σύγκρουση ή φωτιά. Φέρει μικρές ζημιές στο δεξί σκέλος. Θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι και θα επισκευασθούν εντός της μονάδας.