Χωρίς ενεργό μέτωπο οι πυρκαγιές σε Κω, Χίο και Ηράκλειο Κρήτης – Σύλληψη και επιβολή διοικητικών προστίμων στην Θεσσαλονίκη - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

3.7.24

Χωρίς ενεργό μέτωπο οι πυρκαγιές σε Κω, Χίο και Ηράκλειο Κρήτης – Σύλληψη και επιβολή διοικητικών προστίμων στην Θεσσαλονίκη


 Συνολικά 36 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εισοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές οι 33 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τρείς.


Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες σε Κω και Χίο δεν έχουν ενεργό μέτωπο, ενώ στα σημεία παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για να περιορίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική χωρίς ενεργό μέτωπο είναι και η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα στο Γεράκι Καστελλίου στο Ηράκλειο Κρήτης.


Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.


Τέλος η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.


Σύλληψη και επιβολή διοικητικών προστίμων στην Θεσσαλονίκη

Συνελήφθη σήμερα 02 Ιουλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Θεσσαλονίκης, ημεδαπός, για πυρκαγιά που προκλήθηκε κατά την εκτέλεση γεωργικών εργασιών σε αγροτική έκταση, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Νέας Ραιδεστού, του Δήμου Θέρμης, στην Θεσσαλονίκη  και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.856,25€.


Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 937,5€, σήμερα 02 Ιουλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους του 2ου Π.Σ. Θεσσαλονίκης, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε εκτέλεση γεωργικών εργασιών εντός δασικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στη θέση «Σελάδι», του Δήμου Βόλβης, στην Θεσσαλονίκη.

ΠΗΓΗ