Τέλος το «Ναυάγιο»: Κλειστή η παραλία - «Καμιά εργασία δεν θα την ξανακάνει ασφαλή» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

11.7.24

Τέλος το «Ναυάγιο»: Κλειστή η παραλία - «Καμιά εργασία δεν θα την ξανακάνει ασφαλή»Κλειστή θα είναι και φέτος η διάσημη παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο υπό τον φόβο των κατολισθήσεων. Σύμφωνα με υπουργική απόφαση, η πρόσβαση θα απαγορεύεται τόσο από στεριά όσο και από θάλασσα.

«Κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι που έρχονται στη Ζάκυνθο, έρχονται γιατί θέλουν να κατέβουν στη συγκεκριμένη παραλία. Όμως για λόγους ασφαλείας από πέρσι έχει κλείσει η συγκεκριμένη παραλία ως προς την αποβίβαση των τουριστών. Άλλωστε και ο κ. Λέκκας είχε βγάλει ένα σχέδιο, είχε χωρίσει την παραλία σε 3 ζώνες αλλά δυστυχώς ήταν τόσος πολύς ο κόσμος, που δεν μπόρεσαν να τηρηθούν τα μέτρα», ανέφερε ο δήμαρχος Ζακύνθου, Γιώργος Στασινόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Action 24.

Και πρόσθεσε: «Έτσι έκλεισε οριστικά η αποβίβαση στο συγκεκριμένο σημείο. Βέβαια όσοι θέλουν να δουν το μέρος μπορούν να το κάνουν μέσω θαλάσσης, με τα καραβάκια. Έτσι μπορούν να βγάλουν και τις φωτογραφίες τους. Σίγουρα όμως δεν είναι το ίδιο με το να κατεβαίνεις στο σημείο, μιλάμε για υπέροχα νερά».


Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Λέκκα, ο οποίος υπογράμμισε πως πλέον καμιά τεχνική εργασία δεν μπορεί να καταστήσει ασφαλή την παραλία, ο δήμαρχος Ζακύνθου ανέφερε:

«Το προηγούμενο διάστημα έγινε μια παρουσίαση από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο σε συνεργασία με τον κ. Λέκκα ως προς την συντήρηση του πλοίου και της παραλίας. Το συγκεκριμένο σημείο θέλει μια ιδιαίτερη επιστημονική προσέγγιση για να είναι προσβάσιμο αλλά πάντοτε με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας».