Επίσκεψη σε Δίστομο και Καλάβρυτα για προσκύνημα πραγματοποίησαν σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (Λ.Σ. - Π.Ν.) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

10.7.24

Επίσκεψη σε Δίστομο και Καλάβρυτα για προσκύνημα πραγματοποίησαν σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (Λ.Σ. - Π.Ν.)Δίστομο και Καλάβρυτα – τόποι που χτυπήθηκαν από τους Γερμανούς Ναζί και σύμβολα του αγώνα για Μνήμη, Δικαιοσύνη και Αποζημίωση – επισκέφθηκαν σήμερα και προσκύνησαν τα θύματα, 98 σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων του Πολεμικού Ναυτικού.


Οι λευκές στολές των Ναυτικών Δοκίμων- από 49 σε κάθε αποστολή – γέμισαν τις δύο Μαρτυρικές κωμοπόλεις της Βοιωτίας και της Αχαΐας αντίστοιχα και έδωσαν ένα μήνυμα ότι οι νέοι δεν ξεχνούν τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και πως η Ειρήνη είναι ένα από τα υπέρτερα αγαθά που υπηρετείται και μέσα από την υπεράσπιση και την ενίσχυση της άμυνας της Πατρίδας.

Επίσκεψη σε Δίστομο και Καλάβρυτα για προσκύνημα πραγματοποίησαν σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων


Στο Δίστομο, οι σπουδαστές ανέβηκαν στον Λόφο του Μαυσωλείου Θυμάτων Ναζισμού και προσκύνησαν στο Οστεοφυλάκιο των 228 Σφαγιασθέντων Διστομιτών – το μοναδικό Ολοκαύτωμα που διατηρεί τα οστά των νεκρών. Μάλιστα έχει σε εξέλιξη πρόγραμμα συντήρησης των Οστών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας που έχει λειτουργήσει ειδικό εργαστήριο στο Δίστομο.

Το κλιμάκιο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων απέδωσε τιμές στα Θύματα – μάλιστα το Στεφάνι κατέθεσε στην «στήλη» με τα ονόματα στο Μαυσωλείο ο 4ετης, με το νέο έτος, Δόκιμος Νίκος Ι. Πανουργιάς «γέννημα- θρέμμα» του Διστόμου. Τους σπουδαστές, μεταξύ των οποίων και του του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή- ξενάγησε στέλεχος του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου, το οποίο αντάλλαξε αναμνηστικά δώρα με την επικεφαλής της αποστολής της Σχολής, υποπλοίαρχο Μίσσα (ΛΣ).


Οι σπουδαστές επισκέφθηκαν στον ελεύθερο χρόνο τους διάφορα αξιοθέατα του Διστόμου.