Φωτιά: Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα – «Πορτοκαλί συναγερμός» σε αρκετές περιοχές της χώρας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

7.7.24

Φωτιά: Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα – «Πορτοκαλί συναγερμός» σε αρκετές περιοχές της χώραςΣε επιφυλακή βρίσκεται η Πυροσβεστική, καθώς υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές και σήμερα Κυριακή 7/07.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στην κατηγορία κινδύνου 3 βρίσκονται οι εξής περιοχές:

Αττική και Κύθηρα
Βοιωτία, Κορινθία, Αργολίδα, Μεσσηνία
Περιοχές της Φθιώτιδας, της Αχαΐας, της Ηλείας και της Λακωνίας
Εύβοια, Σκύρος, Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και του Ιονίου.


Σε επιφυλακή η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.