Ακριβό μου… σουβλάκι: Από λαϊκό έδεσμα… είδος πολυτελείας – Πού έφτασε ήδη τα 5 ευρώ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

18.8.25

Ακριβό μου… σουβλάκι: Από λαϊκό έδεσμα… είδος πολυτελείας – Πού έφτασε ήδη τα 5 ευρώ


 Μπορεί κάποτε να αποτελούσε τον φθηνότερο τρόπο για να τραφεί ένα λαϊκό νοικοκυριό, ωστόσο, το σουβλάκι πλέον φαίνεται πως εξελίσσεται σε… είδος πολυτελείας.


Το γαστρονομικό σύμβολο της χώρας, το αγαπημένο σουβλάκι, έχει πάρει την «ανηφόρα», με την τιμή του σε μερικές περιοχές της Αθήνας να φτάνει μέχρι και τα 4.5 ευρώ.


Η τιμή του ανεβαίνει διαρκώς, είτε λόγω του ενεργειακού κόστους -όπως υποστηρίζουν οι επαγγελματίες- είτε λόγω της αύξησης στις τιμές της πρώτης ύλης.


Ωστόσο, παραμένει πρώτο στις προτιμήσεις των επισκεπτών από το εξωτερικό, διατηρώντας τη ζήτηση σε υψηλά επίπεδα.


«Τα κρέατα από τα οποία παράγουμε το σουβλάκι έχουν πάει 100% πάνω. Πώς θα μείνει το σουβλάκι στάσιμο; Και ο κόσμος έχει δίκιο. Γιατί λέει ήταν 3,5 και τώρα πήγε 4,5, πώς γίνεται; Ένας κύριος στην ηλικία μου, μού λέει ”κ. Μπαϊρακτάρη ακρίβυνε λίγο”. Λέω ότι δεν είναι από μας» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο ιδιοκτήτης εστιατορίου Σπύρος Μπαϊρακτάρης.


«Ένα σουβλάκι των 100 γραμμαρίων θα φτάσει κοντά στα 2,5 με 3 ευρώ περίπου, σκέτο. Συν πίτες συν ψωμιά, συν πατάτες και τα υπόλοιπα θα κοντέψει το τάλιρο (5 ευρώ). Πραγματικά κάνουμε προσπάθεια να μην ανεβάσουμε τίποτα. Δεν το θέλουμε» σημείωσε ο ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Θεσσαλονίκη, Δημήτρης Εικοσιδυός.

ΠΗΓΗ

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.