Αρωγός σε κάθε προσπάθεια της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. για αποκατάσταση ισορροπιών. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.12.17

Αρωγός σε κάθε προσπάθεια της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. για αποκατάσταση ισορροπιών.

Έχοντας διατελέσει πρόεδρος της Ομοσπονδίας ,μέχρι και πρόσφατα, νιώθω υψηλό το αίσθημα ευθύνης να τοποθετηθώ για όσα λαμβάνουν χώρα στην Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Είναι αλήθεια βέβαια ότι η διχοτόμηση της Ομοσπονδίας έχει ξεκινήσει εδώ και 4 χρόνια και τα όσα αρνητικά έχουν προκύψει ,τις περισσότερες φορές έχουν ως βάση τους τις κακές διαπροσωπικές μας σχέσεις και όχι τις διαφορετικές αντιλήψεις και θέσεις σε συνδικαλιστικό επίπεδο.
Οι εκλογές του Οκτώβρη έφεραν ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν αναγνώστηκε όπως θα έπρεπε .
Οι δύο ισορροπημένες τάσεις που εκφράστηκαν με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο αλλά αυτή του Γαρουφαλιά Φ. δίνουν ένα σαφές μήνυμα ότι μία διασπασμένη Ομοσπονδία δεν μπορεί να έχει μέλλον.
Θεωρώ αδιανόητο το 50% των Λιμενικών ,που εκπροσωπήθηκε από τον  συνδυασμού Νέα Συμμαχία με τον οποίο και κατήλθα στις πρόσφατες εκλογές ,να μην έχει πεδίο έκφρασης στην Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. και στο διοικητικό της συμβούλιο .
Με προβλημάτισε απίστευτα το γεγονός ότι η ψήφιση του Νομοσχεδίου με τις τόσες ευεργετικές διατάξεις υπέρ των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ  αντί να αποτελέσει γιορτή και επιτυχία του συνδικαλιστικού μας κινήματος  , κατέληξε σε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ μας με πρωτόγνωρες αρνητικές διαστάσεις για όλους μας.
Το γεγονός ότι μία Ομοσπονδία που εκπροσωπεί 7.500 οικογένειες ,αδυνατεί να βρει τρόπο ομαλής λειτουργίας  με θλίβει και σε κάθε περίπτωση δεν με εκφράζει .
Σε κάθε περίπτωση όμως ,δεν είναι στιγμή για επίρριψη ευθυνών από τον έναν στον άλλον καθώς είναι επιτακτική η ανάγκη ομογενοποίησης κάθε διαφοράς ,κάθε μοναδικής προσέγγισης και κάθε ξεχωριστής φωνής .
Θεωρώ ότι η ανακατανομή ρόλων και η διαφορετική προσέγγιση της ιστορίας και της προσφοράς του κάθε μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου  της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. είναι επιβεβλημένη ώστε να προχωρήσουμε σε ένα σχήμα στο οποίο η δημοκρατική έκφραση και η πολυφωνία θα διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της Ομοσπονδία σε όλη τη διάρκεια της 3ετους της θητείας .
Στη πιθανή  αυτή προοπτική  θα στηρίξω την πρόεδρο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Δριβάκο Γ. και  το προεδρείο της Ομοσπονδίας  χωρίς ,καμία διάθεση συνδιαλλαγής και αντιτίμου .
Σε περίπτωση που ευοδωθεί μία τέτοια προσπάθεια δηλώνω αρωγός της κίνησης παραμένοντας απλό μέλος  και χωρίς να αξιώνω κάποια θέση ή τίτλο στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ,αρκεί να βρούμε τις χαμένες ισορροπίες μας ,κάνοντας περήφανα  τα 6.000 εγγραμμένα μέλη της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
Εύχομαι να επικρατήσει η λογική και η σύνεση ώστε το 2018 να μας βρει  ….Ομοσπονδία ξανά .
Kυράνης Κων/νος