Υπολογισμός χρόνου στρατιωτικής θητείας για την προαγωγή στον επόμενο βαθμό - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

6.12.17

Υπολογισμός χρόνου στρατιωτικής θητείας για την προαγωγή στον επόμενο βαθμό

Είναι ιδιαίτερα προβληματική η διάταξη, δεν είναι ξεκάθαρη και θα μπορούσαμε να λέγαμε ότι διαθέτει δημιουργική ασάφεια!!
Η διάταξη προσκρούει στην απαγόρευση αναδρομής του άρθρου 2 του αστικού Κώδικα  (Δηλαδή ο νόμος ορίζει για το μέλλον, δεν έχει αναδρομική δύναμη και διατηρεί την ισχύ του εφόσον άλλος κανόνας δικαίου δεν τον καταργεί ρητά ή σιωπηρά) θέση που ωστόσο παραβιάζει την αρχή της ισότητας.
Αφού αφήνει έξω τα στελέχη που εγκατέλειψαν τους βαθμούς του Λ/Φ και του Επικελευστή και έχουν ωστόσο εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία.
Επιπλέον όπως είναι διατυπωμένο φαίνεται να αποτελεί προνόμιο έναντι των στελεχών που για οποιοδήποτε λόγο ακούσια ή εκούσια δεν εξεπληρωσαν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.
Ορθότερο για τον εμπνευστή του θα ήταν νομοθετικά να αναγνωρίζονταν ευθέως η εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας για την προαγωγή οπότε δεν θα υπήρχε ουδεμία ασάφεια και δεν θα δημιουργούνταν αδικίες και υπερβάσεις στην εξέλιξη και στην προαγωγή.
Έτσι γεννιέται το εύλογο ερώτημα κάποιο στέλεχος που εισήχθη στο ΛΣ ως Λ/Φ Πριν το 2012 θα ενταχθεί στο άρθρο 65 .
Προδήλως κάποιοι αντιμετώπισαν την τύχη των λιμενοφυλάκων επιπόλαια και οχι με την δέουσα προσοχή!!
Ως μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΠΛΣ θα εξαντλήσω κάθε  περιθώριο ετσι ώστε συλλογικά και αποφασιστικά να υπαχθούν  όλα τα στελέχη στο άρθρο 65.
ΠΑΝΤΑ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ
ΜΠΕΡΤΣΙΑΣ ΑΘ.
ΤΑΜΙΑΣ ΠΟΕΠΛΣ