Κάποιοι συνεχίζουν να εθελοτυφλούν και να κωφεύουν. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

22.3.18

Κάποιοι συνεχίζουν να εθελοτυφλούν και να κωφεύουν.

Από τις εννέα Ενώσεις που αναφέρει το δημοσίευμα στον ιστότοπο της Ένωσης Κεντρικής Ελλάδος  https://eplskentel.blogspot.gr/2018/03/9_18.html?m=1  και υπογράφουν τελικά οχτώ, δεν αφορά καθόλου τις Ενώσεις του κυρίου Σαμαρά και του κυρίου Γιαννακάκη. Μας γεννούνται εύλογα ερωτήματα από την στάση αυτή, τα οποία δεν θα έπρεπε να υφίστανται, αφού η διάταξη του άρθρου 72 του Ν. 4504/2017 έχει δημοσιευτεί εδώ και τέσσερεις μήνες. Πιο αναλυτικά, η διάταξη του άρθρου 72 του Ν. 4504/2017 αφορά τα κάτωθι 27 Λιμενικά Τμήματα :
  1. Λ/Τ Σαμοθράκης.
  2. Λ/Τ Κυθήρων.
  3. Λ/Τ Σκάλας Καλλονής.
  4. Λ/Τ Πάργας.
  5. Λ/Τ Κέας.
  6. Λ/Τ Σκόπελου.
  7. Λ/Τ Θάσου.
  8. Λ/Τ Πόρτο Λάγος.
  9. Λ/Τ Αμφιλοχίας.
  10. Λ/Τ Λάρυμνας.
  11. Λ/Τ Δόμβραινας .
  12. Λ/Τ Κυλλήνης.
  13. Λ/Τ Πόρτο Χελίου.
  14. Λ/Τ Ερμιόνης.
  15. Λ/Τ Λεωνιδίου.
  16. Λ/Τ Κυπαρισσίας.
  17. Λ/Τ Νέων Μουδανιών.
  18. Λ/Τ Σκάλας Κατερίνης.
  19. Λ/Τ Πλαταμώνα .
  20. Λ/Τ Αγιοκάμπου.
  21. Λ/Τ Αγίας Κυριακής Τρικέρων.
  22. Λ/Τ Αμαλιάπολης.
  23. Λ/Τ Μαρμαρά.
  24. Λ/Τ Κορώνης.
  25. Λ/Τ Παλαιάς Επιδαύρου.
  26. Λ/Τ Αγίου Κωνσταντίνου.
  27. Λ/Τ Σκάλας Αταλάντης.
Στο Γενικό και Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στις 24-02-2018, τέθηκε το ερώτημα από το Πρόεδρο της Ε.Π.Λ.Σ.Ν.Π. ΧΡΗΣΤΕΑ Κυριάκο και απαντήθηκε ως εξής: Για τα στελέχη που τοποθετήθηκαν με τις διατάξεις 7 και 8 του άρθρου 119 του Ν. 3079/2002, ο χρόνος παραμονής υπολογίζεται σύμφωνα με τις παραγράφους 2 και 5 του άρθρου 9 του Π. Δ.  33/2009 από την ημερομηνία τοποθέτησής τους. Ειδικά για τα υπολογισμό του χρόνου, σύμφωνα με τη παράγραφο 5 του άρθρου 9 του Π.Δ. 33/2009 (τόπος επιλογής) η έδρα των ανωτέρω τμημάτων λογίζεται ως ίδιος τόπος επιλογής με την έδρα των Λιμενικών Αρχών διοικητικής υπαγωγής τους, εφόσον η τελευταία είχε δηλωθεί ως τόπος επιλογής πριν το Νοέμβριο του 2017. Η απλή εφαρμογή του ψηφίσαντος νομοθετήματος, απαντά στα ερωτήματα των εννέα που τελικά είναι οχτώ και αφορά έξι εξ’ αυτών.
Με ειλικρινά καλοπροαίρετη διάθεση θα προτρέπαμε τις εν λόγω Ενώσεις από τούδε και στο εξής, να προσεγγίζουν τα προβλήματα των συνάδελφων με μεγαλύτερη σοβαρότητα και όχι με συνδικαλιστικές πρακτικές του παρελθόντος, έτσι ώστε από την ζύμωση των απόψεων το αποτέλεσμα να είναι θετικό. Δεν μπορούμε βεβαίως να μέμψουμε τον υπέρμετρο ζήλο, με τον οποίο Ενώσεις όπως των Δωδεκανήσων και της Δυτικής Κρήτης, αφού έχουν  λύσει όλα τα τοπικά τους προβλήματα, και χάριν του συνδικαλιστικού πλουραλισμού και της αλληλεγγύης, να δραστηριοποιούνται με μια αντιπολιτευτική διάθεση ακόμα και σε θέματα που δεν τους αφορούν .
Η ομοσπονδία που έχω την τιμή να ανήκω, ζητά σε κάθε ευκαιρία την συνδρομή όλων των Ενώσεων, βάζοντας στο επίκεντρο τον συνάδελφο πρώτα, γι αυτό και ζήτησε τις απόψεις τους για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά τις μεταθέσεις αλλά και για τυχόν αναντιστοιχία στις κενές οργανικές θέσεις. Δυστυχώς όμως πολλές Ενώσεις του αντιπολιτευτικού τόξου συνεχίζουν να αδιαφορούν και να μην συμμετέχουν. Προφανώς έκλεισαν μάτια και ώτα στο μήνυμα της ήττας στις εκλογές του Οκτωβρίου της Ομοσπονδίας, και συνεχίζουν να εθελοτυφλούν και να κωφεύουν, λειτουργόντας με μια λογική που παραπέμπει σε συντεταγμένους κομματικούς σχηματισμούς, που μοναδικό σκοπό έχουν την στείρα  αντιπολίτευση, με στόχο τη νομή της «εξουσίας» .
Γενικός Γραμματέας Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. ΚΑΜΒΥΣΗΣ Σαράντος.