Στήριξη ΠΟΕΠΛΣ στους συναδέλφους του ΚΛ ΠΑΤΡΩΝ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

11.3.18

Στήριξη ΠΟΕΠΛΣ στους συναδέλφους του ΚΛ ΠΑΤΡΩΝ

Μετά την ενημέρωσή μας από το Δελτίου τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με το οποίο έγινε γνωστό ότι ο Υπουργός κος ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ Παν. έδωσε εντολή στον Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την διενέργεια ΕΔΕ, για το συμβάν που σημειώθηκε στο Νέο Λιμάνι της Πάτρας την 05-03-2018 και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μετανάστη, δηλώνουμε τα εξής:
Τα γεγονότα τα οποία έχουν αναδειχθεί  τους τελευταίους μήνες, με το προσωπικό του Κ.Λ. ΠΑΤΡΑΣ να καλείται να αντιμετωπίσει τις παγίδες με τις πετονιές, τα αυτοσχέδια μαχαίρια, τον πετροπόλεμο και τους τραυματισμούς κατά την διάρκεια της εκτέλεσης εξωτερικής υπηρεσίας, καταδεικνύουν την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν οι συνάδελφοι να τιθασεύσουν εκ νέου την έξαρση φαινομένων βίας σε βάρος τους, τα οποία άλλωστε είχαν παρατηρηθεί και σε προγενέστερο χρόνο, μας αναγκάζουν να παρέμβουμε και να  δηλώνουμε την μηδενική ανοχή μας σε θέματα πλέον που τίθεται η ασφάλεια του προσωπικού.
Αναγνωρίζουμε και στηρίζουμε τους συναδέλφους  μας στο Κ.Λ. ΠΑΤΡΑΣ, που  καθημερινά δίνουν μεγάλο αγώνα προκειμένου να μην πληγεί η εικόνα της Χώρας, σε μια από τις κυριότερες Πύλες εξόδου της  και θα σταθούμε δίπλα τους σε οτιδήποτε απαιτηθεί.
Η στοχοποίηση τους από οποιονδήποτε και για οποιοδήποτε λόγο το πράττει και αυτή τη φορά θα πέσει στο κενό, όπως ανάλογες  συμπεριφορές δεν ευδοκίμησαν στο παρελθόν. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν σύγχυση και  να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από το πραγματικό πρόβλημα.
Σε αγαστή συνεργασία με την πρωτοβάθμια Ένωσή μας ΑΧΑΪΑΣ-ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΙΑΣ-ΦΩΚΙΔΑΣ θα κινηθούμε άμεσα, προκειμένου σε πρώτη φάση να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση σε προσωπικό και επιχειρησιακά μέσα στο Κ.Λ. ΠΑΤΡΑΣ και στην συνέχεια να πιέσουμε για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης, που θα επιφέρει αποκλιμάκωση του φαινομένου στο Λιμάνι της Πάτρας.