ΠΟΕΠΛΣ Ενημέρωση για τα ΜΜΕ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

14.3.18

ΠΟΕΠΛΣ Ενημέρωση για τα ΜΜΕ

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι με ρύθμιση στο άρθρο 86 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Μεταφορών με τίτλο «Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών και άλλες διατάξεις», προβλέπεται εξουσιοδοτική διάταξη για έκδοση Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων για την παροχή απαλλαγής ή έκπτωσης στο κόμιστρο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι μετά την ψήφιση του ανωτέρω σ/ν θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την έκδοση της προβλεπόμενης Κ.Υ.Α., για το σύνολο των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Για κάθε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε σχετικά. Σας παραθέτουμε αυτούσιο το σχετικό άρθρο:
Άρθρο 86
«Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Υποδομών και Μεταφορών και του κατά περίπτωση αρμόδιου, με βάση την ιδιότητα των δικαιούχων των παρακάτω προβλεπόμενων απαλλαγών ή εκπτώσεων, Υπουργού επιτρέπεται, με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια ή με κριτήρια τις υπηρεσιακές ανάγκες μετακίνησης προσωπικού πάσης φύσεως του δημοσίου ή τον αριθμό των δικαιούχων, να καθορίζονται απαλλαγές, ή εκπτώσεις στο κόμιστρο των μέσων μαζικής μεταφοράς. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για την παροχή της απαλλαγής ή της έκπτωσης και τη ρύθμιση όλων των συναφών ζητημάτων. Οι αποφάσεις παροχής έκπτωσης επέχουν θέση σύμβασης μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και του αρμόδιου κατά περίπτωση φορέα των μέσων μαζικής μεταφοράς»