ΑΠΟΨΗ: H άρση του ασύλου δεν βοηθά την αποτροπή της Ελληνικής Ακτοφυλακής και τη φύλαξη των συνόρων - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

21.4.20

ΑΠΟΨΗ: H άρση του ασύλου δεν βοηθά την αποτροπή της Ελληνικής Ακτοφυλακής και τη φύλαξη των συνόρων


Την 1 του Μάρτη 2020 συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ για τις εξελίξεις στο προσφυγικό, συνεδρίαση η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια των επεισοδίων στον Έβρο και τη Μυτιλήνη αλλά και μετά την εκρηκτική αύξησητων προσφυγικών ροών που έφταναν στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Λόγω του συντονισμένου και μαζικού χαραχτήρα της, η μετακίνηση αυτή δεν είχε καμία σχέση με το διεθνές δίκαιο του ασύλου , που αφορά μόνο εξατομικευμένες περιπτώσεις που υποβάλλονται στις νόμιμες πύλες εισόδου της χώρας όπως προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο.

Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε να ενεργοποιήσει 5 έκτακτα μέτρα κατηγορώντας την Τουρκία ότι η ίδια γίνεται διακινητής προσφύγων τους οποίους μετατρέπει σε πιόνια για την άσκηση διπλωματικής πίεσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Θυμίζω τα εξής 5 έκτακτα μέτρα :

1. Tην αναβάθμιση σε μέγιστο επίπεδο των μέτρων φύλαξης των ανατολικών χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της χώρας από τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις για την αποτροπή παράνομων εισόδων στη Χώρα.

2. Την προσωρινή αναστολή , για ένα μήνα από τη μέρα λήψης της παρούσας απόφασης, της υποβολής αιτήσεων ασύλου όσων εισέρχονται παράνομα στη χώρα.

3. Την άμεση επιστροφή , όπου αυτό είναι δυνατόν στη χώρα προέλευσης, χωρίς απογραφή όσων εισέρχονται παράνομα σε ελληνικό έδαφος.

4. Την υποβολή αιτήματος στη Frontex για ανάπτυξη της ομάδας RABIT με στόχο τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της χώρας, που συνιστούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

5. Την άμεση γνωστοποίηση της παρούσας απόφασης στο Συμβούλιο Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την κίνηση της διαδικασίας του άρθρου 78 της παραγράφου 3 της Συνθήκης της Ε.Ε., ώστε να ληφθούν προσωρινά μέτρα υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας, για την αντιμετώπιση επείγουσας κατάστασης , λόγω αιφνίδιας εισροής υπηκόων τρίτων χωρών στο πλαίσιο αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα πέντε σημεία της απόφασης του ΚΥΣΕΑ ομολογουμένως έδιναν επιτέλους το στίγμα ενός σοβαρού κράτους που ξαναέβρισκε την κανονικότητά του. Δηλαδή να φυλάξει τα σύνορα του (πράξη αυτονόητη, όχι επαναστατική), να στέλνει πίσω τους παράνομους μετανάστες στις χώρες προέλευσης τους λόγω της αναστολής υποβολής αίτησης για άσυλο και να ενεργοποιηθεί επιτέλους η Ε.Ε. στα πλαίσια της προβλεπόμενης αλληλεγγύης.

Στον Έβρο απαντήσαμε όπως έπρεπε γιατί από το δόγμα της πολιτικής του κατευνασμού ασκήσαμε πολιτική αποτροπής και ο Ερντογάν δεν κατάφερε να υλοποιήσει αυτό που αποτελεί στρατηγική επιλογή του και ταυτίζεται με το δόγμα Οζάλ, ο οποίος είχε πει : Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από δω μεριά και να τελειώνουμε με αυτούς !

Επειδή ο Ερντογάν θέλει να υλοποιήσει με κάθε τρόπο το σχέδιο του , αφού απέτυχε πανηγυρικά στον Έβρο, είναι βέβαιο ότι θα επιχειρήσει να το υλοποιήσει στέλνοντας από τα παράλια της Μικράς Ασίας σε όλα τα Ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, από τη Λέσβο μέχρι το Καστελλόριζο παράνομους μετανάστες που μάλιστα μπορεί να είναι και φορείς του κορονοϊού , τώρα που η πανδημία στη χώρα του παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις (σχιζοφρενικό σχέδιο αλλά για τον Ερντογάν…).

Δυστυχώς η προσπάθεια αυτή αποτελεί μέρος ενός διεστραμμένου συνολικού σχεδίου υβριδικού πολέμου που είναι σε εξέλιξη σε βάρος της χώρας μας από έναν αδίστακτο ηγέτη , που επιτέλους η «πολιτισμένη» Ευρώπη –και ιδιαίτερα η Γερμανία- πρέπει να τον αντιμετωπίσουν με σκληρό τρόπο, αφήνοντας κατά μέρος τα οικονομικά τους συμφέροντα, διότι αν καταρρεύσει η Ελλάδα, πραγματικά θα πλημμυρίσουν όλες οι χώρες της Ευρώπης από παράνομους μετανάστες με ό,τι αυτό σημαίνει.

Γι’ αυτό πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να πει στον Ερντογάν και στους Ευρωπαίους, ότι όπως σφραγίσαμε τον Έβρο μπορούμε να ελέγξουμε αυστηρά και τη χρήση της Εγνατίας οδού στις Τουρκικές νταλίκες που πηγαίνουν δια της Ηγουμενίτσας στην Ευρώπη με ότι αυτό σημαίνει για την οικονομία της Τουρκίας αλλά και της Ευρώπης στην οποία καταλήγουν όλα αυτά τα προϊόντα.
Τώρα που πρέπει να φυλαχθούν τα θαλάσσια σύνορα , που είναι πολύ πιο δύσκολο εγχείρημα από ότι στον Έβρο, πέρασε ο μήνας της αναστολής στις αιτήσεις ασύλου.

Η υποβολή αιτήσεων ασύλου αυτή την ώρα της πανδημίας είναι ό,τι πιο εγκληματικό θα μπορούσε να γίνει σε βάρος των Εθνικών μας συμφερόντων. Μια τέτοια απόφαση δυσχεραίνει τα μέγιστα τη δύναμη αποτροπής της Ελληνικής ακτοφυλακής, του Π.Ν., του στρατού ξηράς και όλων των άλλων δυνάμεων που εμπλέκονται στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων.

Όταν γνωρίζει εκ των προτέρων ο παράνομος μετανάστης ότι δεν θα μπορεί να υποβάλει αίτημα ασύλου στην Ελλάδα και ότι έστω και αν καταφέρει να μπει στη χώρα μας, θα επιστρέψει στην πατρίδα του αμέσως, είναι βέβαιο ότι όσο και αν πιέζεται από τους Τούρκους δουλεμπόρους ή και από το καθεστώς Ερντογάν, δύσκολα θα αποτολμήσει τη μεταφορά του με λαστιχένιες βάρκες και με πλοία φαντάσματα που είναι προς απόσυρση από την Τουρκία σε κάποιο Ελληνικό νησί.

Αυτό θα έχει ως συνέπεια τη μείωση των ροών δια θαλάσσης και η αποτροπή εκ μέρους της Ελληνικής ακτοφυλακής θα είναι αποτελεσματικότερη.

Κύριε Πρωθυπουργέ
Αντιμετωπίσατε την επίθεση στον Έβρο με ξεχωριστό τρόπο , διαχειρίζεστε την πανδημία επίσης με τρόπο που η χώρα μας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, γι αυτό μην ανοίξετε τον Ασκό του Αιόλου με την άρση της αναστολής του ασύλου.
Πείτε στους Ευρωπαίους, οι οποίοι σίγουρα σας πιέζουν, ότι πάνω απ’ όλα βρίσκεται το Εθνικό συμφέρον της χώρας και όχι οι Ευρωπαϊκές πολιτικές, γι’ αυτό στην άσκηση της πολιτικής σας για τους παράνομους μετανάστες, όχι για τους πρόσφυγες, ας θυμάστε πάντα το Δόγμα Οζάλ το οποίο με θρησκευτική ευλάβεια εφαρμόζει ο Ερντογάν.

Και επειδή πολλά λέγονται και επαναλαμβάνονται, για επιστροφές παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία, πείτε σε κάποιο συνεργάτη σας να θέσει υπ’ όψιν σας τα Αμερικανικά Διπλωματικά έγγραφα που διέρρευσαν στο wikileaks, σύμφωνα με τα οποία ενώ το πρωτόκολλο επανεισδοχής υπεγράφη το 2001, χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα, το 2009 κατά τη συνάντηση εκπροσώπων των δυο χωρών για την τήρηση του Πρωτοκόλλου, οι Τούρκοι επικαλέσθηκαν λόγους εθνικής ασφάλειας για τη Σμύρνη και τα παράλια της Μικράς Ασίας και αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση για το θέμα αυτό.

Γι’ αυτό κύριε Πρωθυπουργέ
Πάρτε το θέμα πάνω σας προσωπικά και επειδή οι συνθήκες παραμένουν έκτακτες λόγω και της πανδημίας, συνεχίστε την αναστολή υποβολής αιτήσεων για το άσυλο μέχρι νεοτέρας.
Αντισταθείτε στους Ευρωπαϊκούς εκβιασμούς , έτσι ώστε να διευκολύνετε τη δύναμη αποτροπής της Ελληνικής ακτοφυλακής και όλων των άλλων δυνάμεων που εμπλέκονται σ αυτή την τιτάνια προσπάθεια της μη παραβίασης των θαλασσίων συνόρων της πατρίδας μας και της άφιξης στα νησιά μας νέων παράνομων μεταναστών.

Αυτό σας ζητούν όλοι οι κάτοικοι των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου μέχρι το Καστελλόριζο, τη Ρω, και τη Στρογγύλη.

Έτσι γράφεται σωστά η Ιστορία κύριε Πρωθυπουργέ.

hellasjournal.com
Δημήτρης Διακομιχάλης
Κάλυμνος 20/4/2020
Δήμαρχος Καλυμνίων