ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος : Νυχτερινή απασχόληση στελεχών ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ . Να αποζημιώνονται όσοι εργάζονται. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

30.4.20

ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος : Νυχτερινή απασχόληση στελεχών ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ . Να αποζημιώνονται όσοι εργάζονται.

Με την  υπ. αριθμ. 2822.30-3/20367/2020 Κ.Υ.Α. του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και του Υφυπουργού Οικονομικών αυξάνεται το μηνιαίο όριο των ωρών νυκτερινής απασχόλησης για τη χορήγηση ειδικής αποζημίωσης ανά ώρα νυκτερινής απασχόλησης, που καταβάλλεται στα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.


Συγκεκριμένα , το ανώτατο όριο καθορίζεται σε 96 ώρες μηνιαίως για τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία εκτελούν υπηρεσία σε πλωτά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που υπάγονται σε Λιμενικές Αρχές των Νομών Έβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσου.

Σε αυτά  περιλαμβάνονται και τα πληρώματα πλωτών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της κατηγορίας Α1, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας Πλοίων-Σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 04/2018 κατά το χρονικό διάστημα, που εκτελούν αποστολή στις ανωτέρω περιοχές.

Ως ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος αναγνωρίζοντας από τη μία τον αγώνα των συναδέλφων στη παραμεθόριο  για το μεταναστευτικό ζήτημα και από την άλλη τη προσφορά των υπηρετούντων στα σκάφη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ σε πανελλαδικό επίπεδο στη προστασία του περιβάλλοντος ,στην ασφαλή ναυσιπλοΐα και στον τουρισμό  αλλά και ενάντια σε κάθε είδους παραβατικότητα, θεωρούμε επιβεβλημένη την επέκταση της διάταξης για όλους τους ΄΄πλωτατζήδες΄΄ όπου και αν αυτοί υπηρετούν .

Φαντάζει οξύμωρο και άδικο η προσφορά των στελεχών  των ΠΛΣ να αξιολογείται με γεωγραφικά κριτήρια που ως αποτέλεσμα έχει, κάποιοι εξ αυτών, να ΜΗΝ αμείβονται για την νυχτερινή τους απασχόληση.

Για αυτούς τους συναδέλφους θεωρούμε ότι η ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση ,με τη ταυτόχρονη κατάργηση του ορίου αποζημίωσης ορών νυχτερινής απασχόλησης, αποτελεί την ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους στη πατρίδα μας .

Για το Δ.Σ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΚΥΡΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ    ΒΟΥΤΣΗΣ ΛΟΥΚΑΣ