Τσιόδρας: «Ναι» στη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους - Οδηγίες χρήσης - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

24.4.20

Τσιόδρας: «Ναι» στη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους - Οδηγίες χρήσης


Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την διασπορά του κορωνοϊού τόνισε ότι η χρήση μάσκας συνιστάται σε κλειστούς χώρους.

Στη χρήση τη υφασμάτινης μάσκας στην επόμενη φάση μετά από την άρση των μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό, αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ υιοθετεί πλήρως τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για τη χρήση υφασμάτινης μάσκας.

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα μας ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας σημείωσε πως η χρήση υφασμάτινης μάσκας συνιστάται σε κλειστούς χώρους, όπως για παράδειγμα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθώς και τα σούπερ μάρκετ.

Όπως είπε, τις επόμενες ημέρες θα δοθούν στους πολίτες αναλυτικές οδηγίες με σκοπό να ενημερωθούν για την ορθή χρήση των μασκών αυτών. «Όποιος κάνει χρήση τέτοιας μάσκας, θα πρέπει να καλύπτει το πρόσωπο, τη μύτη και το στόμα και θα πρέπει να πλένει πολύ καλά τα χέρια του είτε με σαπούνι και νερό είτε αντισηπτικό διάλυμα τόσο πριν τη βάλει όσο και κατά την απόρριψή της, η οποία θα πρέπει να γίνεται με ασφαλή τρόπο», υπογράμμισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως εάν η μάσκα είναι επαναχρησιμοποιούμενη θα πρέπει να πλένεται όσο πιο συχνά γίνεται με το σύνηθες απορρυπαντικό στους 60 βαθμούς κελσίου.

Ο ίδιος τόνισε ότι θα πρέπει να εκπαιδευτούμε και θα δοθούν οδηγίες ώστε να μην γίνεται λάθος χρήσης της μάσκας και να μη μολυνθούμε χωρίς να θέλουμε από λάθος χρήση της μάσκας.

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μία μεγάλη ανησυχία. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για την επόμενη ημέρα, διότι σιγά-σιγά μπαίνουμε σε μία σταδιακή αποκατάσταση» δήλωνε νωρίτερα ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, αποκαλύπτοντας πως εξετάζεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς. Προσέθεσε συγκεκριμένα, πως το υπουργείο εξετάζει μαζί με τους ειδικούς, ποια μέτρα προστασίας πρέπει να παίρνουν οι επιβάτες.

Η μάσκα άλλωστε έχει καταστεί υποχρεωτική για όλους του πολίτες στη Γερμανία, ενώ και το μετρό της Βιέννης δεν επιτρέπει την είσοδο σε επιβάτες, εφόσον δεν φορούν.