Κορωνοϊός – Νέο συναγερμός: Θετικός στον ιό άνδρας από τη δομή Μαλακάσας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

23.4.20

Κορωνοϊός – Νέο συναγερμός: Θετικός στον ιό άνδρας από τη δομή Μαλακάσας

Στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου θα μεταβει σε λίγη ώρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, μετά την αποκάλυψη ότι ένας Αφγανός που διαμένει με την οικογένειά του στη δομή της Μαλακάσας βρέθηκε χθες βράδυ θετικός στον κορωνοϊό.

Επίσης, απολύμανση θα πραγματοποιηθεί και στα γραφεία του τμήματος Ανηλίκων της ΓΑΔΑ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το Μεγάλο Σάββατο ο Αφγανός κατήγγειλε ότι το παιδί του έπεσε θύμα κακοποίησης και μεταφέρθηκε μαζί με τη γυναίκα του με περιπολικό στο Ανηλίκων της ΓΑΔΑ για να καταγγείλουν το περιστατικό.

Επιπλέον, επειδή προέρχεται από δομή που έχει τεθεί σε καραντίνα, με βάση τo πρωτόκολλo, το τοπικό Κέντρο Υγείας του πήρε δείγμα και διαγνώστηκε θετικός, ωστόσο, αρνητικά είναι τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραταθεί η καραντίνα στη δομή της Μαλακάσα ενώ σε 14ημερη καραντίνα θα μπουν και όσοι ήρθαν σε επαφή με τον άνδρα.

Στους 123 έφτασε ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα από τον κορονοϊό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ασθενής 88 ετών που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ με υποκείμενα νοσήματα εξέπνευσε τα ξημερώματα της Πέμπτης και ένας ακόμη 76 ετών άφησε την τελευταία του πνοή.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας, από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα το απόγευμα της Τετάρτης, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 7, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.408.

Από αυτά, 573 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.124 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 55 είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 15 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Παράλληλα, 51 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 56.944 κλινικά δείγματα.

Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε ότι αυτός ο ταχέως μεταδιδόμενος ιός δεν κάνει διακρίσεις και μπορεί να προσβάλλει, τόσο τις μεταναστευτικές, όσο και τις τοπικές κοινότητες.