Την αξιοποίηση του κληροδοτήματος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών προς το Υπουργείο Ναυτιλίας ζητά η ΕΠΛΣ/Ν.Πελοποννήσου... - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

29.9.20

Την αξιοποίηση του κληροδοτήματος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών προς το Υπουργείο Ναυτιλίας ζητά η ΕΠΛΣ/Ν.Πελοποννήσου...

Αντιπροσωπία  της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου με τον Πατρίκη Β. και το Κούσκουλα Β. πραγματοποίησε επίσκεψη με το δήμαρχο της Μεσσήνης το κ. Αθανασόπουλο Ιωάννη και τον Αντιδήμαρχο κ. Ρούτση Κων/νο.

       Σκοπός της επίσκεψης ήταν η αξιοποίηση  του κληροδοτήματος της  Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών προς το Υπουργείο Ναυτιλίας ,μιας  έκτασης 50 στρεμμάτων στην περιοχή   ¨ΤΖΩΡΕΪΚΟΣ ΒΑΛΤΟΣ ¨ στην παραλία Μπούκας Μεσσήνης Μεσσηνίας.

    Ζητήθηκε η συνδρομή της Δημοτικής Αρχής ώστε να τροποποιηθεί ο όρος παραχώρησης που έχει αποκλειστικό σκοπό την ίδρυση σχολής Εμπορικού Ναυτικού, με διεύρυνση της χρήσης.

         Θα μπορούσε η έκταση να χρησιμοποιηθεί για την ανέγερση Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος που θα στεγάζει τις Σχολές  ( Αξιωματικών -Λιμενοφυλάκων ) καθώς και λειτουργία  κέντρου μετεκπαίδευσης, εναλλακτικά μια ήπια μορφή εκμετάλλευση της περιοχής, όπως π.χ.  δημιουργία παιδικών κατασκηνώσεων.

           Τέτοια έργα όπως τα παραπάνω θεωρούμε ότι θα αναβαθμίσουν τον τόπο και μόνο θετικά οφέλη θα φέρουν στη τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα στον Δήμο Μεσσήνης.

       Ευχαριστούμε τον κ. δήμαρχο Αθανασόπουλο Ιωάννη που δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει άμεσες πρωτοβουλίες και για θετική στάση του .

https://www.limenikanea.gr/