Αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά -«Καθημερινά 400 άτομα δεν ταξιδεύουν γιατί δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

23.7.21

Αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά -«Καθημερινά 400 άτομα δεν ταξιδεύουν γιατί δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα»


 Αυξημένη είναι και σήμερα η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά με τους ταξιδιώτες να είναι στην πλειονότητά τους ενημερωμένοι για τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να φέρουν μαζί τους προκειμένου να επιβιβαστούν σε πλοίοα, αλλά και για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν κατά την επιστροφή τους από τους προορισμούς τους.


«Είναι μια δύσκολη μέρα, είμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και η κίνηση κορυφώνεται. Καθημερινά περίπου 20.000 επιβάτες αποπλέουν από το λιμάνι του Πειραιά. Το πρώτο 20ήμερο του τρέχοντος έτους έχουν αναχωρήσει από τον Πειραιά συνολικά 420.000 επιβάτες, 120.000 περισσότεροι από το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Αυτή τη στιγμή μόνο από την πύλη E9 φεύγουν ταυτόχρονα τρία πλοία. Το θετικό είναι ότι ο κόσμος έχει ακούσει τις παραινέσεις μας και έρχεται 1,5 ώρα πριν για να διευκολύνει και τον δικό μας έλεγχο», δήλωσε σήμερα μιλώντας στο Mega ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Κοκκάλας.


«Καθημερινά περίπου 400 άτομα σε όλα τα λιμάνια της χώρας δεν επιβιβάζονται γιατί δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα. Συνολικά από την ημέρα που το Λιμενικό Σώμα ανέλαβε τον έλεγχο της επιβίβασης των επιβατών 4.600 επιβάτες δεν έχουν επιβιβαστεί είτε γιατί δεν προσκομίζουν τα απαραίτητα προβλεπόμενα υγειονομικά πιστοποιητικά και τις βεβαιώσεις είτε γιατί δεν προσκομίζουν απολύτως τίποτα», πρόσθεσε ο ίδιος και εξήγησε ότι ένας από τους λόγους είναι ότι παραθέτουν βεβαιώσεις εμβολιασμού για τις οποίες δεν έχει παρέλθει το 14ήμερο. Πολλές επίσης περιπτώσεις αφορούν σε ανήλικους οι οποίοι ταξιδεύουν χωρίς τους γονείς του όπου χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση γονέα ότι επιτρέπεται να ταξιδέψουν μόνα τους.


Υπενθυμίζεται ότι οι επιβάτες κατά την επιστροφή τους από τα νησιά προς τα λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας οφείλουν να επιδείξουν στις αρμόδιες Αρχές πριν την επιβίβασή τους: α) είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης είτε β) αρνητικό rapid test.

Πηγή