Φθιώτιδα: Η μεγάλη «φυγή» για τις Σποράδες – «Γέμισε» με ταξιδιώτες το Λιμάνι του Αγίου Κων/νου (video) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

30.7.21

Φθιώτιδα: Η μεγάλη «φυγή» για τις Σποράδες – «Γέμισε» με ταξιδιώτες το Λιμάνι του Αγίου Κων/νου (video)


 Με τον υδράργυρο να έχει «χτυπήσει» κόκκινο και τον Αύγουστο να πλησιάζει, δεν είναι λίγοι αυτοί που εγκαταλείπουν τις μεγάλες πόλεις για να βρεθούν στις δροσερές παραλίες των Σποράδων για ολιγοήμερες διακοπές.


Το πρωί της Παρασκευής, στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου επικράτησε το αδιαχώρητο, με τους αδειούχους του Αυγούστου να ταξιδεύουν για τα όμορφα νησιά των Σποράδων, Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.


Μετά από μία δύσκολη και μακρά περίοδο με απανωτές απαγορεύσεις και lockdown, ήρθε η ώρα για τις διακοπές του καλοκαιριού, τις οποίες περίμεναν όλοι πώς και πώς και παρά την συνεχή αύξηση των κρουσμάτων, η κίνηση στο λιμάνι ήταν ιδιαιτέρως αυξημένη, με το πλοίο «Άγιος Νεκτάριος» να αναχωρεί με 85% πληρότητα, το ανώτατο όριο που επιβάλουν οι συνθήκες του κορονοιού.


Οι επιβάτες ταξίδεψαν φορώντας μάσκες και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και όπως δήλωσαν στην κάμερα του Star Κεντρικής Ελλάδας δεν νιώθουν ανασφάλεια εξαιτίας της πανδημίας, ούτε έχουν περιορίσει τις διακοπές τους , καθώς οι περισσότεροι ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.


Τις τελευταίες ημέρες, το πλοίο «Άγιος Νεκτάριος» ταξιδεύει πολλές φορές με 85% πληρότητα, με προορισμό τη Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο, Γλύφα και Μαντούδι Ευβοίας.  Τα δρομολόγια από τον Άγιο Κων/νο είναι κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή με ώρα αναχώρησης στις 10 το πρωί. Και την Κυριακή στις 8.15, με τις τιμές να είναι και φέτος αρκετά οικονομικές.

Τα στελέχη του Λιμενικού τμήματος του Αγίου Κωνσταντίνου διενεργούν συνεχείς ελέγχους στην είσοδο αλλά και εντός του πλοίου για την τήρηση των μέτρων υπό την καθοδήγηση της ανθυποπλοιάρχου Χαραλαμπίας Κριμπά, ενώ υπάρχει και ενημέρωση των ταξιδιωτών για τα μέτρα και στο λιμένα αλλά και εντός του πλοίου με ηχητικά μηνύματα.


Στην κατοχή τους οι επιβάτες πρέπει να έχουν είτε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης, είτε τεστ υγείας  rapid 48 ωρών ή μοριακό τεστ 72 ωρών αλλά και το ερωτηματολόγιο υγείας προκειμένου να μπορέσουν να επιβιβαστούν στο πλοίο. Για τα παιδιά από 12 έως 17 ετών χρειάζεται αρνητικό self-test, ενώ από 12 ετών και κάτω δεν χρειάζεται κανένας έλεγχος για τον κορονοϊό.


Όλοι οι επιβάτες είναι τυπικοί και ενημερωμένοι, ενώ δεν έχουν διαπιστωθεί μέχρι στιγμής σοβαρά προβλήματα.


Ωστόσο, το πρωί της Παρασκευής  δύο άτομα δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν αφού στερούνταν  των απαιτούμενων δικαιολογητικών και έτσι δεν τους επιτράπηκε η είσοδος στο πλοίο από το λιμεναρχείο του Αγίου Κωνσταντίνου.