Ανέλαβε τα καθήκοντα του ο νέος Λιμενάρχης Ζακύνθου Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Μ. Μακρής - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

29.11.23

Ανέλαβε τα καθήκοντα του ο νέος Λιμενάρχης Ζακύνθου Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Μ. Μακρής


 Καθήκοντα νέου Λιμενάρχη Ζακύνθου ανέλαβε ο Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Μ. Μακρής. Χθες, Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, έγινε μία άτυπη τελετή παράδοσης – παραλαβής παρουσία των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Ο μέχρι πρότινος Λιμενάρχης, Μηνάς Δώνος, αναλαμβάνει χρέη Κυβερνήτη του σκάφους.

Ο κ. Μακρής ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του στις 11 του μήνα και έκτοτε ενημερώνεται αναλυτικά για όλα τα ζητήματα της υπηρεσίας. Πολύ ψηλά στην ατζέντα είναι και το θέμα του Ναυαγίου. Όπως ανάφερε, η πόρτα της υπηρεσίας είναι πάντα ανοιχτή για τους πολίτες και θα είναι δίπλα τους σε κάθε πρόβλημα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Να σημειωθεί ότι η υπηρεσία παραμένει υποστελεχωμένη, γεγονός που αναγκάζει το προσωπικό να κάνει καθημερινά έναν τεράστιο αγώνα για να ανταπεξέρχεται στις αυξημένες υποχρεώσεις. Ερωτηθείς για το πρόβλημα, ο νέος Λιμενάρχης σημείωσε ότι απαιτείται ενίσχυση “Είμαστε στο ήμισυ της οργανικής σύνθεσης μας και είναι σημαντικό η υπηρεσία να ενισχυθεί έως του αριθμού της προβλεπόμενης σύνθεσης για να μπορούμε να εκτελούμε το καθήκον μας με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο”.

Όπως ανάφερε, η πόρτα της υπηρεσίας είναι πάντα ανοιχτή για τους πολίτες και θα είναι δίπλα τους σε κάθε πρόβλημα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του

‘Ήδη ο νέος Λιμενάρχης έχει συναντηθεί με τους Μητροπολίτες Ζακύνθου και Δωδώνης, τον Βουλευτή Διονύση Ακτύπη, την Αντιπεριφερειάρχη Κατερίνα Μοθωναίου, τον νέο Δήμαρχο Γιώργο Στασινόπουλο, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ανδρέα Τσαπικούνη και τον Διοικητή της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ζακύνθου Βασίλη Μαρτζάκλη.

 

Ποιος είναι ο νέος Λιμενάρχης

Ο Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Μ. Μακρής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος Νομικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (Msc) στη Δημόσια Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Queen Mary University of London) και κάτοχος Proficiency in English University of Michigan. Εισήλθε στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. το 2000 και αποφοίτησε το 2001 με το βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, Υπολιμενάρχης στο Λιμεναρχείο Πάρου, επιτελικός Αξιωματικός σε Διεύθυνση του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος, Διοικητής Προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, Διοικητής του Α’ Λ/Τ Νέας Μηχανιώνας και Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας.