Έχει κέφια ο Πρώην Πρόεδρος .... - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

7.1.17

Έχει κέφια ο Πρώην Πρόεδρος ....

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΉΡΗΜΑ ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΟΤΙ Η ΠΟΕΠΛΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΉ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΤΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΛΣ


ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ H ΑΥΘΆΔΕΙΑ , Η ΑΠΛΗΣΤΙΑ, Η ΑΛΑΖΟΝΕΊΑ  ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ  ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΚΥΡΑΝΗ -ΤΣΙΑΝΟ -ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ ....ΟΠΟΤΕ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ......: 

ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ,ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ οτι "από πλευράς Υπουργείου η ΠΟΕΠΛΣ αποτελεί τον μόνο συνομιλητή και εκφραστή των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ." 
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΠΑΤΕ : ....Αναφορικά με τις μεταθέσεις στελεχών ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Διευκρινίστηκε ότι ο ρόλος του Συμβουλίου Μεταθέσεων δε θα αλλάξει χαρακτήρα καθώς η μόνη διαφορά θα είναι ότι ο τελικός υπογράφων θα είναι ο εκάστοτε Υπουργός ο οποίος απλά θα επικυρώνει τις αποφάσεις του Συμβουλίου γιαυτό και ο κ. Μπακόπουλος ζήτησε από τον Πρόεδρο της ΠΟΕΠΛΣ Κυράνη Κων/νο την πρότασή της ΠΟΕΠΛΣ ώστε να μην αιωρείται καμία υπόνοια ότι θα αλλάξει το υφιστάμενο καθεστώς . 
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΠΑΤΕ: ....Συγκεκριμένα στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ο κ.Υπουργός και ενώπιον του Αρχηγού και Υπαρχηγού του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και των Κλαδαρχών τόνισε ξεκάθαρα ότι στο θέμα των μεταθέσεων δεν θα ενταχτεί τίποτα στο Νομοσχέδιο αν δεν συμφωνήσει απόλυτα η ΠΟΕΠΛΣ . 


ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΠΑΤΕ: ....Δεν είναι τυχαίο ότι στην ουσία η ΠΟΕΠΛΣ έχει καθημερινή συνεργασία με τον Νομικό Σύμβουλο κ.Μπακόπουλο Δημοσθένη την διευθύντρια του Γραφείου του Υπουργού κ.Μπατσαρά Δάφνη ,και την στενή συνεργάτη του υπουργού κ.Κουρουμπλή Ελήνη ώστε το Νομισχέδιο να δοθεί για ψήφιση μέσα στο μήνα.


ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΠΑΤΕ: ....Την ίδια τακτική ακολούθησε ο κ.Κουμπουρλής και στις υπόλοιπες διατάξεις του Νομοσχεδίου που αφορούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος .


ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΠΑΤΕ: ....To όραμα σας για το Ελεγκτήριο Δαπανών – τα Ισοδύναμα μέτρα – το Επίδομα παραμεθορίου- τη Συμμετοχή εκπροσώπου Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στον Ε.Φ.Κ.Α- το Νέο Μισθολόγιο
 ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ : 
 Η ανοχή μας να μιλάτε για εμάς χωρίς εμάς , να αποφασίζετε σε κλειστές συζητήσεις στο Υπουργείο για εμάς χωρίς εμάς ….. τέλειωσε.
Δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα κοινό μεταξύ μας και σιγουρα δεν υπάρχουν αξιωματικοί που επιθυμούν ΕΣΕΙΣ να τους εκπροσωπείτε ....

Ο συνδικαλιστικός ακτιβισμός έχει άλλη λογική για μας και άλλη για εσάς .

Ο δικός σας συνδικαλιστικός δεν υπακούει στη <<νομιμότητα>> και στους κανόνες. Είναι μια αντίληψη «αρρωστημένη», που δυστυχώς εμφανίζεται αρκετά χρόνια τώρα. 

Πρόκειται για την υλοποίηση της αυτοδικίας σε συλλογική δραστηριότητα. που εχει ως προτεραιότητα σταδιοδρομικές εξασφαλίσεις , το αμετάθετο , την καρέκλα , το να μην εργάζεστε το παραγοντιλικι και τον εξισωτικό σφετερισμό εξουσίας...
Εθισμένοι στις φραστικές υπερβολές ,στις ακρότητες της υλικής και ψυχολογικής βίας και στην εξουσία ,έχετε μετατρέψει τη μαχητικότητα σε αυθάδεια και αλαζονεία, .
ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ  στο συνδικαλιστές σας εισβάλλουν στην αίθουσα συνεδρίασης των Δ.Σ. και με τη χρήση φυσικής αλλά και λεκτικής βίας διακόπτουν τη συνεδρίαση και τη λήψη αποφάσεων ή να προσπαθούν να επιβάλουν τη δική τους πρόταση ,.  
ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ  εκπρόσωποι της ομοσπονδίας αν και  κατηγορούνται για οικονομικά θέματα κατεχουν ισχυρή θέση   .
ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ συνδικαλιστές σας «ξεβρακώνουν» , τιμωρούν ,θυσιάζουν , απειλούν ,  ψεύδονται , συκοφαντούν συναδέλφους τους και ζητούν τον αποκεφαλισμό άλλων συνδικαλισμών και συναδέλφων και οτι αυτό το θεωρείται περίπου «κανονικό» και ανεκτό. 

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει μια ιδιότυπη «συναλλαγή» κάτω από το τραπέζι που ενθαρρύνει και δικαιολογεί την συνδικαλιστική αυθάδεια και αυτοδικία.
ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤι  παραβιάζονται οι Κανονισμοί και το καταστατικό με στόχο την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων σας .

.ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ γινεται «ψάρεμα» ψήφων σε θολά νερά με τη ξεχειλωμένη εκλογική τακτική: « άλλος με τη βάρκα μας..» και με τις επιμελώς κρυμμένες ταυτότητες να  λειτουργούν ως διαμορφωτής αποτελέσματος .

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ Αναπτύσσετε  δημόσιες σχέσεις, οι οποίες αναμένεται να διευκολύνουν την επαγγελματική ανέλιξη του συνδικαλιστή σε βάρος άλλων συναδέλφων (αποσπάσεις, προαγωγές, μεταθέσεις, κ.λ.π.),
ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ  Επιχειρείται η «πώληση» του δικαιώματος του συναδέλφου ως δήθεν εξυπηρέτηση με συνακόλουθο την υποταγή και τον εξευτελισμό της αξιοπρέπειας αυτού,
ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ  Βασιλεύει το τάξιμο και το ρουσφέτι για την εξυπηρέτηση του «δικού μας» σε βάρος όλων των υπολοίπων,
ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ  επισείονται ο εκφοβισμός και οι απειλές ότι, ¨¨αν φύγετε από το μαντρί,¨ θα κινδυνεύσετε ή δεν θα ικανοποιηθείτε,
ΑΛΗΘΕΥΕΙ η εξαφάνιση και η επανεμφάνιση κάθε τριετία (χρονιά εκλογών) κάποιων «συνδικαλιστών», για την εξυπηρέτηση προσωπικών και κομματικών συμφερόντων και σκοπιμοτήτων,κ.λ.π.

ΑΛΗΘΕΥΕΙ το «ξεκατίνιασμα» μεταξύ των ενώσεων που αποτελούν την ομοσπονδία ,μεταξύ συνδικαλιστών-αντιπροσώπων της ομοσπονδίας .

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ στις συνδικαλιστικές εκλογές καθιερώσατε  τα παραταξιακά ψηφοδέλτια, τα οποία επέτειναν τις πάσης φύσης «αντιπαλότητες». 

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ευθύνεστε για συνδικαλιστικά «πραξικοπήματα» και αποκλεισμό μελών από τις εκλογικές διαδικασίες, για πλαστογραφήσεις δηλώσεων συμμετοχής υποψηφίων, για ένταση και φωνασκίες ,ασφαλιστικά μέτρα και αμφισβητούμενες συνδικαλιστικές δαπάνες κ.ο.κ.

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ, η«ρητορική» προς την ΠΕΑΛΣ , η οποία ξεπέρασε τα όρια της άσκησης κριτικής και καταγγελίας των ενεργειών και παραλείψεων αυτής και έλαβε τη μορφή και το χαρακτήρα της προσωπικής «προσβολής και υποτίμησης» με εκφράσεις που συνιστούν κακόπιστη άσκηση κριτικής και εξύβριση συγκεκριμένων προσώπων που την εκπροσωπούν αλλά και των μελών της αξιωματικών ειναι καθοδηγούμενη και εχει σκοπό τη διάλυση της ΠΕΑΛΣ και τη χαλιναγώγηση του αξιωματικού και οτι σε αυτοπ σας βοηθουν αξιωματικοί μέλη του ΔΣ της ΠΕΑΛΣ 



ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ Η ιδιότυπη αδράνεια και ανεκτικότητα σε τέτοιες συμπεριφορές τόσο από τα μέλη σας οσο και απο την πολιτική ηγεσία και απο τη στρατιωτική ηγεσια  έχει αποτέλεσμα αυτές να πολλαπλασιάζονται και να θεωρούνται περίπου ως «φυσιολογικές».

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ σε ολα αυτα υπαρχουν συνομιλητες σας-συνεργατες σας αξιωματικοι που   καθοδηγούνται από εσάς , συμφωνούν με την τακτική σας και τις προτάσεις σας , θυσιάζουν την αυτονομία και αυτοτέλεια της ΠΕΑΛΣ ,κάθονται στο ιδιο τραπέζι με εσάς που αποκαλείτε επίσημα τους αξιωματικούς εν δυνάμει παραβατικούς και  που δεν αναγνωρίζετε το δικαίωμα εκπροσώπησης των αξιωματικών απο το συνδικαλιστικό τους φορέα την ΠΕΑΛΣ αλλα και την ΠΕΑΛΣ ως ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ των ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΣ . 
ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ οι αξιωματικοι  στενοι  συνεργάτες σας  να καθοδηγούνται απο τους εξωθεσμικους συνεργάτες σας ,συκοφαντούν ,ψεύδονται , κατηγορούν συναδέλφους τους ,  λειτουργούν ως τραμπούκοι , υποτάσσονται σε πολίτικες σκοπιμότητες , κρύβονται οταν πρεπει να τοποθετηθούν σε ζητήματα που αφορούν τους αξιωματικούς , διανέμουν αφίσες και παραταξιακά φυλλάδια .

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ εχετε αξιωματικούς στενούς συνεργάτες σας που δηλώνουν επίσημα οτι αποτελούν την αντιπολίτευση της ΠΕΑΛΣ ,αιτούνται ιδια δικαιώματα μεταξύ των αξιωματικών όλων των προελεύσεων και την ιδια στιγμή να ζητούν κοινές οργανικές θέσεις απο το βαθμό του Σημαιοφόρου εως του Αντιπλοιαρχου για τους αξιωματικούς ειδικότητας με οτι συνεπάγεται αυτο για την μεταξύ των αξιωματικών ιεραρχία .
ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ αξιωματικούς στενούς συνεργάτες σας ΠΟΥ  ζητούν να γίνουν δεκτά τα κριτήρια επιλογής αξιωματικών σε θέσεις ναυτιλιακών ακολούθων  αλλά  με τους αξιωματικούς ειδικότητας να εξαιρούνται των κριτηρίων και την ιδια στιγμή  να εξαιρούνται αρχαιότεροι  αξιωματικοι απο το δικαίωμα να υπηρετήσουν ως ναυτιλιακοί ακόλουθοι .

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ αξιωματικούς στενούς συνεργάτες σας  που συμφωνούν με την απαγόρευση του δικαιώματος στην εργασία σε όσους αποστρατεύονται ,

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ αξιωματικούς στενούς συνεργάτες σας που συμφωνούν με την κατάργηση των συμβουλίων μεταθέσεων και δίνουν την τελική υπογραφή των μεταθέσεων στον υπουργό .

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ αξιωματικούς στενούς συνεργάτες σας που δεν  συμφωνούν με την κατάργηση των δυσμενών για τους αξιωματικούς διατάξεων που η ΠΕΑΛΣ εχει προτείνει σχετικά .

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ αξιωματικούς στενούς συνεργάτες σας  που συμφωνούν με τη θεσμοθέτηση αόριστων κριτηρίων κρίσεων –μεταθέσεων αξιωματικών 

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ αξιωματικούς στενούς συνεργάτες σας που συμφωνούν με την κρίση των αξιωματικών κάθε ετος και παράλληλα συμφωνούν με την θεσμοθέτηση 2 συν ενα χρόνο υποχρεωτικής παραμονής του Αρχηγου 

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ αξιωματικούς στενούς συνεργάτες σας  που συμφωνούν με την κατάργηση της σχολής Ναυτικών Δοκίμων και την θεσμοθέτηση πρόσληψης αξιωματικών μεσω πανελληνίων χωρίς μαλιστα να υπάρχει σχολή και θεσμοθετημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με σκοπο την κατάργηση του Αξιωματικού προέλευσης ΣΝΔ .

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ αξιωματικούς στενούς συνεργάτες σας  που συμφωνούν με τη μείωση από τα οκτώ στα πέντε έτη η παραμονή των στελεχών στον τόπο επιλογής τους . 

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ αξιωματικούς στενούς συνεργάτες σας  που συμφωνούν με τις μεταθέσεις των λιμενοφυλάκων μέχρι το βαθμό του ανθυπασπιστή οι οποίες παύουν να είναι κοινές με τους υπαξιωματικούς εκ ΔΥΛΣ., 

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ αξιωματικούς στενούς συνεργάτες σας που συμφωνούν με τη μη πρόβλεψη να τοποθετούνται στις πρώτες κατηγορίες σύμφωνα με το βαθμό υποστελέχωσης, ώστε έτσι να ανακουφίζονται οι δύσκολες υπηρεσίες , 

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ αξιωματικούς στενούς συνεργάτες σας που  συμφωνούν με τη μη πρόβλεψη για τα στελέχη οι οποίοι εθελοντικά έχουν τοποθετηθεί στα νησιά του Αιγαίου με το καθεστώς του 24μήνου.

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ αξιωματικούς στενούς συνεργάτες σας που συμφωνούν με τη μη πρόβλεψη για τα στελέχη με 28 έτη υπηρεσίας ώστε να μη μετατίθενται, 

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ αξιωματικούς στενούς συνεργάτες σας  που συμφωνούν με την επαναφορα του παλιότερου συστήματος, το οποίο έχει αποδειχθεί προβληματικό σε ό,τι αφορά τον τόπο προτίμησης που μπορούν να επιλέξουν τα στελεχη , 

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ αξιωματικούς στενούς συνεργάτες σας που συμφωνούν με τη μη επέκταση των κοινωνικών κριτηρίων . 
 ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ...

 Για κακη σας όμως τύχη υπάρχουν και αυτοι που   παραμένουν πιστοί στις απόψεις τους ,στις δεσμεύσεις τους και τις κατατεθείσες προτάσεις τους..
Στους συνεργάτες σας αξιωματικούς   υπενθυμίζουμε για τελευταία φορά οτι αν δεν συνεργαστούν  και επιμείνουν   σε στείρες αντιπαραθέσεις και συμφεροντολογικές-ύποπτες συμμαχίες με εξωθεσμικους και άλλους συνδικαλιστές εκτός ΠΕΑΛΣ  θα γίνουν σύντομα διάσημοι.... !

Ο δικός σας συνδικαλιστικός δεν υπακούει στη νομιμότητα και στους κανόνες. Είναι μια αντίληψη «αρρωστημένη», που δυστυχώς εμφανίζεται αρκετά χρόνια τώρα και αυτό θα τελειώσει σύντομα ..!

Σε οτι αφορα την αρρωστημένη συμπεριφορά αυτών που σας ανοίγουν τις πόρτες  τους υπενθυμίζουμε οτι εχει ο καιρός γυρίσματα και οτι γράφουν μαύρη ιστορία στο σώμα ....οποτε καλα κάνετε και βγάζετε φωτογραφίες ....θα χρειαστούν για να διακοσμήσουν τα κειμενα της ιστοριας που ολοι μαζι γραφετε ...

http://syndikalismos-ls.blogspot.gr