Μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

26.1.17

Μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Εδώ και δύο χρόνια η Ομοσπονδία μας και η ΕΠΛΣ Αττικής-Πειραιά & Νήσων αγωνίστηκαν λειτουργώντας εντός των θεσμικών τους πλαισίων και διαπραγματεύτηκαν με τους αρμόδιους φορείς, εξασφαλίζοντας την ελεύθερη μετακίνηση των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τα μέσα μαζικής μεταφοράς του Ο.Α.Σ.Α. (Ο.ΣΥ. και ΣΤΑ.ΣΥ.), η οποία κάθε αρχή του έτους αμφισβητούνταν.
Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε ότι και οι αρμόδιοι του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έπραξαν ανάλογα, με αποτέλεσμα να είμαστε σήμερα στο ίδιο σημείο.
Ενώ λοιπόν εμείς ως συνδικαλιστικές οργανώσεις κατορθώσαμε το δύσκολο, τα στελέχη δηλαδή του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να συνεχίζουν να μετακινούνται ελεύθερα στα συγκοινωνιακά μέσα των προαναφερθέντων Οργανισμών, οι αρμόδιοι του Αρχηγείου μας δεν ενήργησαν ώστε να υπογραφεί η σχετική σύμβαση.
Αποτέλεσμα της αμέλειάς τους, είναι τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να μην έχουν προμηθευτεί κάρτα ελεύθερης επιβίβασης και καθώς είναι γνωστό ότι ενεργοποιείται το ηλεκτρονικό εισιτήριο, η συνέπεια είναι να καταργείται πλέον η ελεύθερη μετακίνηση με την επίδειξη του Δελτίου Ταυτότητας.
Ήδη πληροφορούμαστε ότι οι συνάδελφοί μας της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν δρομολογήσει τις διαδικασίες για να προμηθευτούν ονομαστικές κάρτες επιβίβασης. Προφανώς, το μόνο που μας διαχωρίζει με την Ελληνική Αστυνομία είναι ότι εκεί οι αντίστοιχες υπηρεσίες λειτουργούν.
Καλούμε τους αρμόδιους, έστω και τώρα, να ενεργήσουν για τη διαδικασία και τη χορήγηση καρτών ελεύθερης επιβίβασης στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να απολογηθούν στους συναδέλφους για την ετήσια οικονομική επιβάρυνση που τους επιφέρουν.