Απάντηση Προέδρου Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

12.5.17

Απάντηση Προέδρου Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

«Όχι στον αποπροσανατολισμό!»


Παρά το γεγονός ότι σημαντικές εξελίξεις που αφορούν το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τα στελέχη του (νομοσχέδιο ΥΝΑΝΠ, αξιολόγηση οργανισμού ΥΝΑΝΠ με προοπτική μείωσης οργανικών θέσεων, μισθολόγιο Ένστολων κ.α) θα έπρεπε να αποτελούν το βασικό μας μέλημα, ο κ. Δριβάκος επιχειρεί την ισοπέδωση κάθε προσπάθειας που καταβάλλεται από τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. με αποκλειστικό σκοπό το προσωπικό του όφελος.
Οφείλω φυσικά να τονίσω, καθώς ποτέ δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου, ότι τακτικές που εμπλέκουν τον συνδικαλισμό με κινήσεις ρεβανσισμού εις βάρος των συναδέλφων με βρίσκουν κάθετα αντίθετο καθώς δεν έχουν χώρο στον υγιή συνδικαλισμό.
Ανάλογη θα είναι και η στάση μου απέναντι στη φυσική και πολιτική μας ηγεσία αν διαπιστωθεί ότι εθελοτυφλούν στις περιπτώσεις που συνδικαλιστές υπερβαίνουν τα εσκαμμένα αλλά και στις περιπτώσεις που οι ίδιοι «συμμετάσχουν» σε παιχνίδια κατά της Ομοσπονδίας.
Αναφορικά με τα όσα αναφέρει ο κ. Δριβάκος στην επιστολή του, οφείλω να τονίσω στον ίδιο ότι ως πρόεδρος μόνο 6 μηνών, στο συνέδριο του Απριλίου δεν δίστασα ούτε στιγμή να επαναδιεκδικήσω την τιμητική θέση του Προέδρου της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ μέσα από την δημοκρατική διαδικασία των εκλογών, τον Σεπτέμβρη του 2017, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε πεισματικά να κάνει μέχρι και το συνέδριο του Αιγίου, τέτοιες μέρες του 2015, γαντζωμένος για πολλά έτη στον θρόνο του Αυτοκράτορα, προκειμένου σιωπηλά, διακριτικά και αδιαμαρτύρητα να ξεπουλήσει 2.250 θέσεις εργασίας και να σφυρίζει κλέφτικά όταν ο Καλλικράτης διέλυε Λιμενικό Σώμα και Συνδικαλισμό στο πέρασμά του.
Σε μία Ομοσπονδία όπου οι προκλήσεις είναι μεγάλες και αποτελεί το μοναδικό στήριγμα των συναδέλφων, καλό θα είναι οι παρεμβάσεις παλαιών και νεωτέρων συνδικαλιστών να έχουν θετική προσέγγιση καθώς κανένας μας δεν περισσεύει και επιτέλους οι προσωπικές διαφορές ας αποτελέσουν πεδίο εξέλιξης και δημιουργίας.
Κυράνης Κωνσταντίνος
Πρόεδρος Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.