Δικαίωση των προσπαθειών μας για τη χορήγηση επιδόματος παραμεθορίου - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

26.5.17

Δικαίωση των προσπαθειών μας για τη χορήγηση επιδόματος παραμεθορίου

Αισθανόμαστε απόλυτα δικαιωμένοι για την επιλογή μας να αναδείξουμε το επίδομα παραμεθορίου σε ζήτημα πρώτης προτεραιότητας, αποδεικνύοντας ότι, όταν ιεραρχούμε τα προβλήματα και αγωνιζόμαστε πραγματικά για αυτά, μπορούμε να πετύχουμε πολλά, ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες.
Είναι γνωστό ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η Ομοσπονδία μας, από κοινού με τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις της, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ρυθμιστεί οριστικά το θέμα με το επίδομα παραμεθορίου.
Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα τόσο ο ΥΝΑΝΠ κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης όσο και ο Υφυπουργός κ. Σαντορινιός Νεκτάριος στάθηκαν από την πρώτη στιγμή αρωγοί στο δίκαιο αίτημά μας.
Συγκεκριμένα, με το Ν.4472/17 (ΦΕΚ 74 Α’) 19-5-17, «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων…», χορηγείται μηνιαίο επίδομα ύψους εκατό ευρώ (100 €), στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, που υπηρετούν ή είναι αποσπασμένα στους Νομούς Έβρου (και Σαμοθράκη), Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσου.
Το επίδομα αυτό καταβάλλεται με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι οι δικαιούχοι προσφέρουν υπηρεσία με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στην Υπηρεσία της περιοχής που δικαιολογεί την καταβολή του. Επίσης καταβάλλεται και για όσο διάστημα τα στελέχη τελούν σε θεσμοθετημένες άδειες ενώ σε περίπτωση απομάκρυνσης για οποιονδήποτε λόγο όπως μετακίνηση, απόσπαση, μετάθεση, διάθεση, από την περιοχή η οποία δικαιολογεί τη χορήγησή του, διακόπτεται ισοχρόνως και η καταβολή του.
Θεωρούμε την καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου ως την ελάχιστη παροχή ανταμοιβής από την πολιτεία και αναγνώρισης της προσφοράς των στελεχών που υπηρετούν στην παραμεθόριο.