Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στη Βουλή για το Μισθολόγιο: «Αποσύρετέ το ή αποσυρθείτε» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

17.5.17

Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στη Βουλή για το Μισθολόγιο: «Αποσύρετέ το ή αποσυρθείτε»

Κυρίες και κύριοι αξιότιμοι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου δηλώνω υπερήφανος πρωτίστως ως Έλληνας και εν συνεχεία  ως εργαζόμενος στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή που ως Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λ.Σ. εκπροσωπώ τους θεματοφύλακες της ασφάλειας και της προστασίας της χώρας μας από ξηρά και θάλασσα.
Νιώθω όμως εξοργισμένος, αδικημένος και προδομένος,.καθώς αναγκάζομαι γα γίνω  μαντατοφόρος κακών ειδήσεων σε αυτούς τους οσκαρικούς ήρωες του Αιγαίου τους οποίους μέχρι χτες τιμούσατε με αναμνηστικές πλακέτες. τους Λιμενικούς με αφιερώματα στον τύπο και πρωταγωνιστές σε διεθνή ντοκιμαντέρ που έκαναν κάθε Έλληνα να συγκινείται για τον αλτρουισμό και την εθνική συνείδηση των συναδέλφων μου.
Αυτούς τους συναδέλφους μου θα ήθελα να κοιτάξετε στα μάτια και να τους πείτε «Έλληνα Λιμενικέ, εγώ σήμερα υπογράφω την δια βίου φτώχια σου, με την ψήφο μου στη Βουλή σε οδηγώ στην εξαθλίωση, για ακόμη μία φορά εσύ μας πίστεψες και εμείς σε εξαπατήσαμε».
Στα αλήθεια πιστέψαμε τους Υπουργούς μας κκ.Δρίτσα και Κουρουμπλή ότι τα ισοδύναμα μέτρα για την αποφυγή του παγώματος των προαγωγών μας από 1/1/17 έχουν κατατεθεί και ότι αυτή η κυβέρνηση θα τιμήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για αξιοπρεπή συμπεριφορά στα Σ.Α .
Φυσικά από 1/1/17 οι μισθοί μας μπήκαν στην κατάψυξη των Μνημονίων και όταν ζητήσαμε εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ και επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2012 η απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών ήταν η εξής «μετά την αξιολόγηση της Ελληνικής Οικονομίας από τους θεσμούς θα ενημερωθείτε από τα Υπουργεία σας για όσες εξελίξεις αφορούν το μισθολόγιό σας».Το μόνο βέβαιο μας είπαν είναι το ότι οι Ομοσπονδίες θα συνδιαμορφώσουν το Μισθολόγιο με τους καθ΄ ύλην αρμόδιους  Υπουργούς μέσα από μία διαδικασία που δεν θα έχει αιφνιδιασμούς!!!
Αυτό όμως που κάνετε εσείς τώρα δεν είναι αιφνιδιασμός.
Στην ποδοσφαιρική ορολογία λέγεται …ξαφνικός θάνατος !!!
Μας τελειώσατε!
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στην πρόχειρη και αιφνίδια διαδικασία κατάρτισης του Νομοσχεδίου οι αρμόδιοι Υπουργοί για Αστυνομικούς – Πυροσβέστες – Λιμενικούς απουσίαζαν.
Δε νοείται τη στιγμή που με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ.Κουρουμπλή και τον Υφυπουργό κ.Σαντορινιό (προερχόμενο εκ Δωδεκανήσου) συζητάμε για την οριστική επίλυση του θέματος για το επίδομα παραμεθορίου για τους Λιμενικούς του Ανατολικού Αιγαίου και Θράκης αλλά και αυτούς που Υπηρετούν στην οριογραμμή του Ιονίου, την ίδια ώρα η διάταξη που εισέρχεται στο Νομοσχέδιο για το συγκεκριμένο επίδομα να αφορά μόνο τους Στρατιωτικούς και όχι τα Σώματα Ασφαλείας.
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι με αυτή την Κυβέρνηση το παιχνίδι για τα Σ.Α. είναι στημένο.
Θεωρείται αδιανόητο οι Στρατηγοί, οι Ναύαρχοι να επιβραβεύονται με αυξήσεις-φιλοδόρημα και οι νέοι σε ηλικία, οι χαμηλόβαθμοι και χαμηλόμισθοι να τιμωρούνται με νέες απώλειες και μειώσεις.
Είναι προφανής ο στόχος της κυβέρνησης για διχοτόμηση της κοινωνίας των ένστολων Υπηρετούντων, στα πρότυπα της σύγχρονης οικονομικής Δικτατορίας που μας επιβάλει ρόλους Αφεντικού και εργάτη.
Δυστυχώς όμως για εσάς οι ημέρες ανοχής τελείωσαν και ένα 20ευρώ δεν μας σώζει καθώς από τον Αρχηγό μέχρι τον τελευταίο Λιμενοφύλακα όλοι μας έχουμε ένα γονιό που μας «τσοντάρει» για να πληρώσουμε το ρεύμα ή ένα παιδί που το μορφώνουμε για να βρει στα 30 του εργασία πλήρους απασχόλησης και καθαρών αποδοχών 250 ευρώ.
Πραγματικά δεν έχει νόημα να σας αναλύσω πόσα χάνουμε από το μισθό μας, πόσα από επιδόματα, πόσα πενθήμερα, πόσα νυχτερινά και ξέρετε γιατί;
Γιατί για εμάς η εργασία όταν σώζεις ανθρώπινες ζωές είναι ευλογία και η αμοιβή μας είναι χωρίς κόστος αλλά πλουσιοπάροχη όσο το χαμόγελο ζωής από ένα μικρό προσφυγόπουλο.
Αυτό για εμάς τους Λιμενικούς λέγεται αξιοπρέπεια και η αξιοπρέπειά μας δεν περικόπτεται.
Μεταφέρω λοιπόν Ελληνικό Κοινοβούλιο ένα μήνυμα για το Μισθολόγιο από αυτούς που φυλάνε Θερμοπύλες στα παγωμένα νερά του Αιγαίου σώζοντας ανθρώπινες ζωές.
Αποσύρετέ το ή αποσυρθείτε!