Συνάντηση Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ με Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τον Κανονισμό Κ.Ε.Α. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

4.5.17

Συνάντηση Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ με Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τον Κανονισμό Κ.Ε.Α.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της Ομοσπονδίας μας με τον Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. ΡΑΠΤΗ Σταμάτιο παρόντος και του Α΄ Υπαρχηγού Αντιναύαρχου Λ.Σ. ΚΛΙΑΡΗ Θεόδωρου.
Συζητήσαμε με την Ηγεσία του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το αποτέλεσμα της εργασίας της επιτροπής της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. για την Αναδιάρθρωση του Κανονισμού Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας των Κ.Ε.Α .
Ως βασική παρατήρηση της επιτροπής είναι η εξής: καμιά αλλαγή, καμία βελτιωτική πρόταση επί του Κανονισμού, δεν θα έχει αντίκρισμα αν πρωτίστως δεν αλλάξει το υφιστάμενο νομοθετικό καθεστώς που στην ουσία υποβιβάζει και αποδυναμώνει τα ΚΕΑ.
Για το λόγο αυτό η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. έχει καταθέσει ήδη πρόταση τόσο στην φυσική όσο και στη πολιτική μας ηγεσία για την κατάργηση-τροποποίηση σχετικών διατάξεων του ΠΔ 103/2014 και του ΦΕΚ 3212/14 «Κύρωση του Κανονισμού λειτουργίας Λιμενικών Αρχών» και επαναφορά, με νομοθέτημα, των ΚΕΑ σε καθεστώς επιχειρησιακής αξιοποίησης όπως αυτό υφίστατο πριν και την εφαρμογή των ανωτέρω επαχθών διατάξεων που εδώ και τρία χρόνια έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην λειτουργία των Κλιμακίων Ειδικών Αποστολών.
Θεωρούμε ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι μεταξύ της Ομοσπονδίας και της Ηγεσίας του Σώματος υπήρξε απόλυτη ταύτιση στο θέμα των Κ.Ε.Α. και σε αυτή την κατεύθυνση κατατέθηκε η πρότασή μας για τα Κ.Ε.Α. και στον κ.Υπουργό, προκειμένου να μπορέσει να ενταχθεί στο Νομοσχέδιο του ΥΝΑΝΠ.
Τίθεται σαφές ότι η Ομοσπονδία μας θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα στελέχη Κλιμακίων Εδικών Αποστολών να αποκτήσουν επιτέλους το ρόλο που τους αρμόζει σε ένα σύγχρονο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.