Λιμενικό Σώμα: Ζητούν πρόσβαση σε ΣΟΑ, λέσχες, ΚΑΑΥ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

7.11.17

Λιμενικό Σώμα: Ζητούν πρόσβαση σε ΣΟΑ, λέσχες, ΚΑΑΥ


Πρόσβαση σε  ΣΟΑ, λέσχες, ΚΑΑΥ για όσους υπηρετούν στο Λιμενικό Σώμα, ζήτησε αντιπροσωπεία της ΠΟΕΛΠΣ από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας
Δυναμική διεκδίκηση αιτημάτων που δεν έχουν υλοποιηθεί και παραμένουν άλυτα για χρόνια έκανε το προεδρείο της ΠΟΕΛΠΣ κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρουν ότι συζητήθηκαν θέματα μισθολογίου, ασφαλιστικών ταμείων αλλά και του πρόσφατου νόμου για τις Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας.
Ζητήσαμε και λάβαμε την διαβεβαίωση του κου Υπουργού για την παροχή τεχνογνωσίας αλλά και οποιασδήποτε βοήθειας απαιτείται για θέματα που άπτονται των Ενόπλων Δυνάμεων και του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ γενικότερα, αλλά και ειδικότερα για θέματα διοικητικής μέριμνας που αφορούν τα στελέχη του Σώματος και που έχουν λυθεί για τις Ένοπλες Δυνάμεις (π.χ. ΣΟΑ, Λέσχες, Κατασκηνώσεις κλπ).
Η τελευταία πρόταση μας έδωσε και το έναυσμα για περαιτέρω διερεύνηση των αιτημάτων των Λιμενικών, οι οποίοι υποστήριξαν:
Στο ΜΤΝ , είμαστε ως Λιμενικό Σώμα, συνιδιοκτήτες με το ΠΝ έχοντας τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Ως στελέχη του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, υπαγόμαστε σε ΟΛΕΣ τις κρατήσεις με τα στελέχη του ΠΝ (ακριβώς ίδιες) και έχουμε και ακριβώς ίδιες παροχές.
Επίσης, μέχρι και πριν 5 έτη αποδίδαμε ως Σώμα πολλά έσοδα από τις ανανεώσεις – εκδόσεις αδειών αλιείας, σκάφους κτλ, τα οποία καταργήθηκαν. Αποδίδουμε όμως πολλά εκατομύρια ευρώ κάθε έτος στο ΕΚΟΕΜΝ από τις ανανεώσεις – εκδόσεις πάσης φύσεως αδειών π.χ: έκδοση ή ανανέωση ερασιτεχνικής ή επαγγελματικής ΑΕΠ (άδεια εκτέλεσης πλόων) 20 € , μετεγγραφή σκάφους 15 € , τοποθέτηση μηχανής σε σκάφος 15 € κτλ. Κοινώς, ότι πράξη γίνεται από τα γραφεία μικρών σκαφών (πρώην λεμβολόγια) κάθε Λιμενικής Αρχής αποφέρει έσοδα υπέρ ΕΚΟΕΜΝ.
Στο ΜΤΝ υπηρετούν στελέχη του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ. Μέλος του ΔΣ του ΜΤΝ είναι ένας ανώτατος αξιωματικός του ΛΣ (σε εφεδρεία), στο ΜΤΝ έχουμε 15 οργανικές θέσεις και Λιμενικοί υπηρετούν επίσης και στα ΝΝΑ και ΝΝΠ, των οποίων οι οργανικές θέσεις είναι: ΝΝΑ – 03 αξιωματικοί (ΥΓ) και 35 θέσεις διοικητικού προσωπικού και ΝΝΠ – 15 υπαξιωματικοί (ΥΓ).
Στα ναυτοδικεία Πειραιά, Θεσ/νίκης, Χανίων, Ιωαννίνων και στο αναθεωρητικό δικαστήριο υπηρετούν Λιμενικοί, 07 , 03 , 02 , 02 και 02 αντίστοιχα.
Αυτό που ζητάμε, είναι στις ήδη υπάρχοντες εγκαταστάσεις στρατού και ΠΝ (ΣΟΑ, κατασκηνώσεις λέσχες, ΚΑΑΥ κτλ) να έχουμε πλήρη πρόσβαση και ίσα δικαιώματα, με εξαίρεση τα ΣΟΑ, στα οποία εφόσον και αν υπάρχουν κενά να τοποθετούνται και στελέχη του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.