Φαρμακονήσι: Σκάφος με 32 μετανάστες προσπάθησε να διαφύγει και προσέκρουσε σε βράχια - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

24.12.18

Φαρμακονήσι: Σκάφος με 32 μετανάστες προσπάθησε να διαφύγει και προσέκρουσε σε βράχια

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 93 αλλοδαπών προέβησαν, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε θαλάσσιες περιοχές της Σάμου και του Φαρμακονησίου.

Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή "ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ" βόρεια της Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με 61 αλλοδαπούς.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Επίσης, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με 32 αλλοδαπούς, ο χειριστής της οποίας δεν υπάκουσε στις οδηγίες - εντολές του πληρώματος του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., και προσέκρουσε σε βραχώδη περιοχή.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Λακκίου Λέρου, όπου συνελήφθη ο 32χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου, ως ο διακινητής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

Πηγή: https://www.protothema.gr/