Επικαιρότητα Λιμενικού Σώματος την 23/08/2019- Γρ. Μ.Μ.Ε & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

23.8.19

Επικαιρότητα Λιμενικού Σώματος την 23/08/2019- Γρ. Μ.Μ.Ε & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ

Συνέχεια ενημέρωσης για θάνατο λουόμενου αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Σκάλα Κατερίνης την 22/09/2019– Επιβολή διοικητικών κυρώσεων για διαφήμιση παράνομης ναύλωσης σκάφους αναψυχής στην Κέρκυρα – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα -Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος στη Μήλο
 
Συνέχεια ενημέρωσης:
Αναγνωρίστηκε, από οικείους του η σορός άνδρα που εντοπίστηκε μεσημβρινές ώρες χθες,  στην παραλία Ολυμπιακής Ακτής Σκάλας Κατερίνης .
Πρόκειται για αλλοδαπό, ηλικίας 19 ετών.
*****
Κατόπιν σχετικής διερεύνησης και ελέγχου, διαπιστώθηκε χθες από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, η διαφήμιση σε ιστοσελίδα, του  σκάφους αναψυχής “LORD OF THE SEAS”, σημαίας CAYMAN ISLANDS, με σκοπό την εκναύλωσή του για διενέργεια  πλόων αναψυχής στην Ελλάδα,  κατά παράβαση των διατάξεων του Ν. 4256/2014, όπως ισχύει.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 37 και 25 ετών αντίστοιχα  προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω 25χρονος σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με τη συνέργεια του ανωτέρω 37χρονου ο οποίος θα τον συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί του με το ως άνω πλοίο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μήλου, πρωινές ώρες χθες, ότι το Α/Κ σκάφος «ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΙΚΟΛΑΣ ΙΙ» Ν. Μήλου 46 ρυμούλκησε στην παραθαλάσσια περιοχή «ΚΗΠΟΣ» ν. Μήλου το  Ι/Φ σκάφος «K-WEST» σημαίας Γερμανία το οποίο εντόπισε να πλέει ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή «ΨΑΘΗ» Μήλου.
Το «K-WEST» αγκυροβόλησε στην περιοχή «ΨΑΘΑΔΙΚΑ» με την βοήθεια αλιέων, ενώ ο μοναδικός του αλλοδαπός επιβαίνων είχε τραυματιστεί και έχρησε ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Μήλου όπου αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες εξήλθε.
Από το Λιμεναρχείο Μήλου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.