Πρόεδρος ΠΕΑΛΣ:Αιτούμαι από κ. Αρχηγό ΛΣ πρόεδρο του συμβουλίου προσφυγών την ικανοποίηση όλων των προσφυγών κατά μεταθέσεων...Διότι το συμβούλιο μεταθέσεων ξέχασε να τηρήσει τη νομοθεσία.. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

12.8.19

Πρόεδρος ΠΕΑΛΣ:Αιτούμαι από κ. Αρχηγό ΛΣ πρόεδρο του συμβουλίου προσφυγών την ικανοποίηση όλων των προσφυγών κατά μεταθέσεων...Διότι το συμβούλιο μεταθέσεων ξέχασε να τηρήσει τη νομοθεσία..

Σε συνέχεια  των προσφάτων παρεμβάσεων μου , την ολοκλήρωση των εργασίων (Α-Β-Γ Φάσης) του συμβουλίου τοποθετήσεων -μεταθέσεων , τα δικαιολογημένα παράπονα των υπό μετάθεση της β φάσης στελεχών  και έχοντας υπόψη την ενημέρωσή μας απο τον κ. Υπουργό ότι θα αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες οριστικής λύσης του ζητήματος  των μεταθέσεων των στελεχών ΛΣ αλλά και  την κατάσταση  όπως έχει διαμορφωθεί με αποτέλεσμα  ,την χρονική αυτή στιγμή , τα περιθώρια διορθωτικών παρεμβάσεων ή άλλων ενεργειών της νέας πολιτικής ηγεσίας  να είναι ελάχιστα, σας γνωρίζω ότι με προσωπική μου απόφαση δεν συμμετείχα στις εργασίες του εν λόγω συμβουλίου εκφράζοντας έτσι την δυσαρέσκειά μου και την απογοήτευσή μου για τους  κάτωθι λόγους  : 


Διότι μετά την μελέτη των πινάκων των αποφάσεων τοποθετήσεων-μεταθέσεων που προέκυψαν από τις εργασίες του  συμβουλίου  εύκολα μπορεί κάποιος να διαπιστώσει   ότι οι αποφάσεις που προέκυψαν  ήταν εκ προοιμίου ναρκοθετημένες καθως δεν  υπήρξαν οι κατάλληλες  πρωτοβουλίες για τη δέσμευση ικανού χρηματικού ποσού για την πραγματοποίηση των απαιτουμενων μεταθέσεων λόγω υπηρεσιακών αναγκών αλλά και των αναγκών του προσωπικού με αποτέλεσμα να αδικούνται πολλά στελέχη ΛΣ ,και να μην ικανοποιούνται οι ανάγκες του ΛΣ κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα επιχειρησιακά μέσα του ΛΣ .

Διότι παρά τα παχιά λόγια και τις εξαγγελίες των προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών μας με  τις εκ των έσω του ΛΣ ευλογίες , για 4η συνεχή χρονιά    τα στελέχη ΛΣ παρέμειναν εγκλωβισμένα , μιας εσκεμμένα  μη τροποποιημένης διαδικασίας - εφαρμογής όπως είχαμε αιτηθεί, του π.δ 33 , των ψηφισμένων άρθρων του ν. 4504/17 που δεν είναι αποδεκτά και ενος προ απαιτούμενου πδ περι μεταθέσεων,  του ν. 4504/17 , τα ίχνη του οποίου 2 χρόνια αναζητούνται , με αποτέλεσμα οι εργασίες και αποφάσεις του συμβουλίου  να ειναι προϊόν παζλ , τα κομμάτια του οποίου προέρχονται από το πδ 33 ,και τις διατάξεις του ανεφάρμοστου  και υπο αμφισβήτηση ν.4504/17  .

Διότι παρά  την αποδεδειγμένη αναγκαιότητα αύξησης των οργανικών θέσεων και   ανακατανομή αυτών ώστε τα στελέχη ΛΣ  κυρίως στις περιφερειακές  υπηρεσίες του Αρχηγείου Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. να μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους  , το συμβούλιο τοποθετήσεων-μεταθέσεων στοχευμενα  , μετέθεσε  στελέχη ΛΣ από συγκεκριμένες  υπηρεσίες και όχι όλους , θεωρώντας αυτά ως <<υπεράριθμα>>  παρότι σε κάποιες απο αυτές τις περιπτώσεις , το ίδιο συμβούλιο ,  για 4 χρόνια αποφάσιζε την παραμονή τους ως  αναγκαία και παρά ότι δεν είχε τότε ψηφισθεί ο ν. περί αιγιαλού και παραλίας που αύξησε τις αρμοδιότητές  και τις ανάγκες σε αριθμό στελεχών των περιφερειακών υπηρεσιών .

Διότι το συμβούλιο μεταθέσεων έλαβε αποφάσεις  τηρώντας κι αυτό κατα το δοκούν την οργανική δύναμη στον αριθμό που προβλέπει η νομοθεσία αλλά ξέχασε να τηρήσει τη νομοθεσία  περι τοποθετήσεων -μεταθέσεων του προσωπικού ΛΣ.


Διότι το συμβούλιο μεταθέσεων έντεχνα δεσμεύει το νέο Υπουργό για την  κύρωση των πινάκων των αποφάσεων του συμβουλίου  με πίνακες  <<εμπλουτισμένους >> : 

- με σχεδόν  40 στελέχη ΛΣ οικογενειάρχες της β φάσης μεταθέσεων τα οποία βάπτισαν  ως υπεράριθμα αλλά επί της ουσίας αποτελούν παράπλευρες απώλειες  της διαδικασίας ,

- με τη δήθεν ενίσχυση κατά 1 στέλεχος ΛΣ κάποιων Λιμενικών αρχών κυρίως του Ανατολικού Αιγαίου τα οποία  βάπτισαν  ,ως ενίσχυση των υπηρεσιών αυτών αλλά επί της ουσίας  αποτελούν την ελάχιστη υποχρέωση του συμβουλίου μεταθέσεων  για να δικαιολογήσει τις εργασίες του .


Τέλος επειδή είναι λυπηρό και δεν είναι  αποδεκτό , πολιτικές ηγεσίες  και μάλιστα με τη βοήθεια εκ των έσω του ΛΣ , να αφήνουν μετά απο 4 χρόνια πίσω τους παρακαταθήκες που εγκλωβίζουν , δεσμεύουν ,αδικούν , πέραν της μη συμμετοχής μου στα συμβούλια μεταθέσεων , σε οτι αφορά τις προσφυγές κατά των μεταθέσεων που πρόκειται να υποβληθούν αιτούμαι ως πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ στον κ. Αρχηγό ΛΣ πρόεδρο του συμβουλίου προσφυγών και στα μέλη του συμβουλίου την ικανοποίηση όλων των προσφυγών κατά μεταθέσεων που θα  υποβληθούν χωρίς καμιά  τροποποίηση των ελάχιστων μεταθέσεων που ίσως επηρεάσει η ικανοποίηση των προσφυγών αυτών .

" ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΕ   30 ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΤΕΘΟΥΝ  ΕΝΑ  ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ Λ.Σ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΕ ΟΤΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΡΉΘΗΚΕ . 

 ΘΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΘΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΛΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 500 ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΛΣ ΠΟΥ ΥΠΟΛΕΊΠΟΝΤΑΙ  ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΟΓΑΝΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΔΥΑΜΗΣ ΤΟΥ ΛΣ  ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΣΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΛΣ ."


ΤΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ 


ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. ΣΠ.


( ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ )