Σάμος: 72 άτομα απεγκλώβισε το Λιμενικό Σώμα λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

26.8.19

Σάμος: 72 άτομα απεγκλώβισε το Λιμενικό Σώμα λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς

Για την εκδήλωση πυρκαγιάς και την ύπαρξη εγκλωβισμένων ατόμων στις παραλίες «ΑΓ. ΕΛΕΟΥΣΑ ΠΟΥΝΤΕΣ» και «ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ» ενημερώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η Λιμενική Αρχή της Σάμου.
Υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής κινητοποιήθηκαν άμεσα και επιχείρησαν ένα Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και οι δύο φουσκωτοί λέμβοι του, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., δύο πλωτά μέσα δύναμης FRONTEX, δεκαπέντε περίπου ιδιωτικά και αλιευτικά σκάφη καθώς και από ξηράς στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ. με τρία περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..
Από τις παραπάνω παραλίες απεγκλωβίστηκαν δια θαλάσσης συνολικά 58 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Πυθαγορείου και στη μαρίνα Πυθαγορείου, ενώ από το Κλιμάκιο Ειδικών αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απεγκλωβίστηκαν από στεριάς, συνολικά 14 άτομα, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο γήπεδο καλαθοσφαίρισης Πυθαγορείου.
Από τις Λιμενικές Αρχές Σάμου και Πυθαγορείου υπήρχε συνεχής τηλεφωνική επικοινωνία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου καθώς και με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας για τυχόν περαιτέρω παροχή βοήθειας από θαλάσσης.