ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος : Επανεξέταση από το Αρχηγείο του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ τη προοπτική χορήγησης της άδειας ειδικού σκοπού - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

24.5.20

ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος : Επανεξέταση από το Αρχηγείο του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ τη προοπτική χορήγησης της άδειας ειδικού σκοπού

Με την πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας καθορίζονται οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού για τους δημόσιους υπαλλήλους που έχουν τέκνα σε όλες τις βαθμίδες της σχολικής εκπαίδευσης προκειμένου να ανταποκριθούν στις δυσκολίες που προέκυψαν με την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19.


1.ΑΔΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟY ΣΚΟΠΟΥ COVID-19.

Kαι ενώ η αρχική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας συμπεριλάμβανε ως δικαιούχους και τους εργαζόμενους σε Στρατό και Σώματα Ασφαλείας για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο οι μόνοι που δεν μπόρεσαν να κάνουν χρήση της σχετικής διευκόλυνσης ήταν οι Λιμενικοί καθώς αποφασίστηκε από το Αρχηγείο του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ότι τα στελέχη του δεν έχουν ανάγκη την ανωτέρω ειδική άδεια που προβλέπει για τους γονείς ότι για κάθε 4 εργάσιμες ημέρες ο εργαζόμενος θα χρεώνεται 1 ημέρα κανονική άδεια. 

Με την άρση των μέτρων και την αύξηση της κίνησης στα λιμάνια αλλά και τις Λιμενικές Αρχές, προκύπτουν νέα αυξημένα εργασιακά δεδομένα για τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ενώ παράλληλα και για το μήνα Ιούνιο οι μαθητές κάθε ηλικίας θα απαιτηθεί να προσαρμοστούν σε ένα καθεστώς μάθησης που θα περιλαμβάνει και μαθήματα μέσω τηλεδιάσκεψης αλλά και εκ περιτροπής παρουσία στις σχολικές τάξεις . 

Προσαρμόζοντας λόγω COVID-19 το εργασιακό καθεστώς των υπηρετούντων στο Λιμενικό Σώμα αρκετές φορές μέχρι σήμερα , ίσως θα έπρεπε το Αρχηγείο του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ να επανεξετάσει τη προοπτική χορήγησης της άδειας ειδικού σκοπού για τους συναδέλφους που πραγματικά την έχουν ανάγκη .   
            
2.ΑΔΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟY ΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

Διανύοντας μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για όσους έχουν τέκνα που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις αξίζει να γίνει μνεία στο παγιωμένο δικαίωμα των υπηρετούντων στο Στρατό που έχουν τέκνα στη 3η Λυκείου και δικαιούνται κατά τη περίοδο των Πανελλαδικών ειδική άδεια προκειμένου να στηρίξουν τα τέκνα τους σε αυτή τη κομβική περίοδο της ζωής τους .

Η ανωτέρω άδεια απαιτεί βέβαια τροποποίηση του ΠΔ 80/2015 ΄΄Κανονισμός αδειών προσωπικού ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ΄΄αλλά σε κάθε περίπτωση αποτελεί μία ευεργετική διάταξη που θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή και για τους συναδέλφους. 
      
                           Για το Δ.Σ

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΥΡΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ      ΒΟΥΤΣΗΣ ΛΟΥΚΑΣ

eplskentel.blogspot.com -  https://www.limenikanea.gr/gr