Μεταθέσεις, μηνύσεις και δικαίωση... - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

24.9.21

Μεταθέσεις, μηνύσεις και δικαίωση...


 Σάλος έχει ξεσπάσει στο ΥΝΑΝΠ το τελευταίο χρονικό διάστημα με τις εξελίξεις αναφορικά με τα κωμικοτραγικά και ευτράπελα των μεταθέσεων .


Από ότι μαθαίνουμε στα στελέχη του Λιμενικού εστάλη διαταγή προκειμένου να δηλώσουν την επιθυμία μετάθεσης καθώς από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η διαδικασία των τακτικών μεταθέσεων του 2022.


Φαίνεται όμως ότι εκεί στο ΥΝΑΝΠ μάλλον ξέχασαν να κάνουν τις τακτικές μεταθέσεις του 2021!

Εκατοντάδες στελέχη που περίμεναν να διεκδικήσουν μία καλύτερη μετάθεση και μιλάμε κυρίως για τους ήρωες των νησιωτικών υπηρεσιών, θα μείνουν για ακόμη μία χρονιά στον πάγο.


Τραγικό της υπόθεσης, η περίπτωση Λιμενικών που τους έχει βγει μετάθεση από το 2020 με την (παράτυπη ) προϋπόθεση της έλευσης αντικαταστάτη. Αυτά τα στελέχη στην καλύτερη περίπτωση θα μετακινηθούν 2 έτη μετά τη διαταγή μετάθεσής τους .

 

Όλοι βέβαια γνωρίζουν πως η αντίθετη διαδρομή προς τα νησιά κρίνεται ως επιτακτική ανάγκη και άμεσα εκτελεστέα.


Βέβαια όλη αυτή η υπόθεση με τις μεταθέσεις των Λιμενικών από τότε που ανέλαβε Υπουργός ο κ.Πλακιωτάκης έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις των συνδικαλιστών .

Όχι όλων βέβαια καθώς υπάρχουν και αυτοί που «βάζουν πλάτη» προκειμένου να διατηρηθεί ακέραιο το προφίλ του ΥΝΑΝΠ .


Συνδικαλιστές ΠΟΛ και ΠΟΕΠΛΣ

Από την άλλη όμως υπάρχουν συνδικαλιστικές φωνές όπως η ΠΟΛ  που δεν έχουν σταματήσει να διεκδικούν ,να αναδεικνύουν και όπου χρειαστεί να συγκρούονται ακόμη και με τον κ.Πλακιωτάκη .


Η επιστολή προς τος Πρωθυπουργό της Ελλάδος και η προσφυγή στο ΣτΕ για το νέο ΠΔ Μεταθέσεων των Λιμενικών είναι ένα δείγμα της συνδικαλιστικής προσέγγισης της ΠΟΛ

Αξιοσημείωτη και η συνδικαλιστική αυτονόμηση συνδικαλιστών της ΠΟΕΠΛΣ με πιο ηχηρή αυτή της ΕΠΛΣ Κεντρικής Μακεδονίας που προσέφυγε και αυτή στο ΣτΕ για το ΠΔ Μεταθέσεων αφού η ΠΟΕΠΛΣ έκρινε πως δεν υπήρχε σοβαρός λόγος για μία τέτοια κίνηση.

 

Με τα όσα ακολουθήσαν και με τα έκτακτα συμβούλια να διακόπτονται, να αναβάλλονται, με τους συνδικαλιστές που συμμετείχαν μία να τα καταγγέλλουν και μία να γίνονται «ένα» με τη διοίκηση φτάσαμε σε σημείο να σηκωθεί θύελλά αντιδράσεων από τα στελέχη που μετατέθηκαν σε θέσεις ευθύνης μέσα από μία διαδικασία που κανείς δεν ξέρει ποια είναι τα κριτήρια μετάθεσης αφού οι επιλογές των προσώπων έγιναν χωρίς κανένα κριτήριο.

 

Η Π.Ο.Λ. αντιδρώντας σε όλα αυτά διεμήνυσε σε κάθε υπεύθυνο την πρόθεσή της για προσφυγή στη δικαιοσύνη ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως το ίδιο προτίθενται να κάνουν και στελέχη που αδικήθηκαν από την αμφιλεγόμενη διαδικασία μεταθέσεων.

 

Σε όλα τα ανωτέρω έρχεται να προστεθεί και μια απρόβλεπτη εξέλιξη που αφορά τις διώξεις συνδικαλιστών από το ΥΝΑΝΠ που τα τελευταία 2 έτη φαίνεται πως τα έχει βάλει με το συνδικαλιστικό κίνημα κάνοντας επιλογές που βολεύουν το πολιτικό «promotion».


Η Δικαιοσύνη όμως ήταν ξεκάθαρη πάνω σε αυτό το ζήτημα και οι συμμετέχοντες σε αποφάσεις που εκθέτουν και βλάπτουν τα στελέχη θα βρεθούν υπόλογοι.

Αναμένουμε τις εξελίξεις…

Πηγή